Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Poradíme vám, jak se nestydět za své nohy

Léto je tady a s ním i teplé počasí, které si žádá změnu šatníku a také výměnu bot.

Nejpohodlnější jsou samozřejmě otevřené boty, ve kterých je nohám v horku příjemně. Abyste ale mohla své nožky vystavit, nesmíte se za ně stydět. K dokonalým nohám vám pomůže precizní pedikúra. Jak na ni?

magazin.cz

Návod na domácí pedikúru
Potřebovat budete jen vhodnou nádobu na vodu, obrušovalo, nůžky, pilník, špachtli na stlačení kůžičky kolem lůžka, kleštičky, laky na nehty, výživné krémy a hlavně trochu šikovnosti. Nejdříve je nutné nohy na péči připravit a to nejlépe koupelí v teplé vodě, do které můžete přidat rozpustnou sůl nebo speciální oleje. Nohy naložte do lavorku a alespoň patnáct minut je v něm nechte, příjemně se u toho relaxuje a hlavně kůže i nehty se změkčí. To je potřeba pro další krok a tím je odstranění zrohovatělé kůže. K tomu vám pomůžou speciální obrušovače, které seženete v každé drogerii. Kůže tvrdne hlavně na patách, ale může být i na prstech či jinde na nohách.

Teď je čas na nehty. Z těch nejdříve odstraňte lak, můžete je také vyčistit jemným kartáčkem. Nehty zkracujte nejlépe speciálními kleštičkami, které zaručí rovný sestřih, při kulatém hrozí zarůstání nehtů do lůžka. Hranu nehtu poté jemně přejeďte nejlépe skleněným pilníkem, který zahladí případné nedokonalosti.

Nyní na nohy i nehty naneste výživný krém k tomu určený. Pokud vás trápí zvlášť suchá kůže, zkuste jednou týdně nohy naložit do mastného krému typu Nivea anebo lékařská vazelína. Nohy namažte silnou vrstvou a nasaďte si ponožky, jestliže v zábalu vydržíte nejlépe přes noc, budete ráno odměněna krásnou jemnou kůží.

magazin.cz

Nakonec nezapomeňte na zkrášlení
Samozřejmostí by měly být nalakované nehty i na nohou, zvláště tedy v létě, kdy je vystavujeme na odiv okolí. Aby se vám nehty snadněji lakovaly a neotíral se vám ještě nezaschlý lak o nohy, použijte speciální molitanovou vložku mezi prsty. Výběr barev či dnes tolik trendy motivů je jen na vás. Pravidlem by mělo být jen to, že by nehty na nohou měly být nalakovány stejně jako ty na rukou anebo ruce nalakovat jen decentně bezbarvým či tělovým lakem a na nohách se vyřádit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2