Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Proč se oblékáme jako stádo ovcí?

Na ulicích to dnes tak trochu vypadá, jako bychom byly stádo ovcí, kde je jedna jako druhá. Narážím tím na oblečení, samozřejmě. Dnešní mladé dámy a ženy snad kromě džín, triček s potiskem a tenisek nic jiného neznají.

Šatník -náctileté holky, která nevyznává žádný radikální směr a neobléká se v duchu jeho přívrženců, se výhradně skládá z bokovek, tenisek a triček. Takových holek chodí po ulicích stovky možná i tisíce. Přitom například bokovky nesluší každé postavě. Určitě máte i vy ve svém okolí slečnu, které tukové polštáře přetékají přes kalhoty a když se ohne, vystaví tak na odiv svému okolí spodní prádlo.

Džíny jsou pokládány za tak univerzální kousek, že se nosí všude, při všech příležitostech (i do divadla či na pohřeb) a při každém počasí. Když už jsou tedy vedra k padnutí, tak některé holčiny sáhnou po sukni, ovšem jedině po džínové…

magazin.cz

Dalším stádním kouskem jsou trička – ano, jsou levná, za pár kaček jich lze pořídit hromadu, ale… Jde o kousek oblečení, který naprosto postrádá nápad. Prostě ho na sebe ráno navlečete a ani moc nemusíte přemýšlet nad výběrem barvy či potisku, k modrákům přece sedne všechno!

No a teď přijdou na řadu tenisky. V první řadě jde o sportovní obuv, která by se tedy měla na nohu obouvat jen tehdy, pokud se chystáte sportovat. Do toho se ovšem cesta do školy, či popoběhnutí na tramvaj nepočítá! Vždyť existuje tolik jiných možností, co si obout!

A abych se nenavážela jen do náctiletých, o pár let starší mladé dámy na tom nejsou o moc lépe. Ve finále nosí všechny téměř totéž, jen občas obují podpatky a triko vymění za košili, ovšem vše neopomenou doplnit džíny.

Skoro to vypadá jako by v obchodech nebylo nic jiného k mání, ale to není pravda. Snad všechny se předhánějí v nabídce a jsou plné kalhot z různých materiálů a barev, topů všech možných střihů, bot ke každé příležitosti. A neopovažujte se vymlouvat na finance, v době slev se dá krásně nakoupit i ve dražších obchodech, a to nemluvím o levnějších značkách, které jsou dostupné snad všem. Nikdo také neříká, abyste z obchodu odcházely ověšené taškami plnými hadříků. Stačí sem tam koupit nějaký pěkný kvalitní kousek, který ladí se zbytkem šatníku, a máte vyhráno. Zkuste tedy občas vystoupit z davu a pokuste se být jiná, aspoň nebude na světě nuda.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12