Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Japonská móda – klimatizované kalhoty

Japonci mívají výstřední nápady. Napadlo by vás nacpat do kalhot větráčky a vyrazit do horkých ulic?

V letních vedrech se nemůžete pokaždé vyvalit v plavkách na pláž a osvěžovat se v chladivé vodě rybníka nebo moře. Situace holt někdy velí zůstat v oblečení a pro tyto případy by vám od vedra mohly ulehčit speciální klimatizované kalhoty a bunda. Zpocené nohy se tak stanou minulostí, alespoň v Japonsku určitě.

 

Funění mezi nohy

Japonská firma totiž představila speciální sportovní kalhoty se zabudovanými větráčky. Nejedná se tak o klimatizaci v pravém smyslu, nýbrž o chlazení cirkulací chladného vzduchu. I tak je to ale nápad docela výstřední a Japoncům blízký. Zůstává však otázkou, zda budou zákazníci výměnou za suchou zadnici ochotni akceptovat tiché bzučení větráků.

 

magazin.cz

 

Samotné kalhoty jsou vyrobeny z bavlněné látky s příměsí polyesteru a mají barvu khaki. Chladicí systém Kuchofuku využívá dvou bateriově poháněných větráků, zašitých přímo do kalhot, přesněji řečeno do jejich bočních kapes. Chladivý vzduch tak cirkuluje mezi nohama, což má za následek další nepříjemný efekt – nadouvání nohavic. Samotný tvůrce kalhot to přirovnává k reklamnímu chlápkovi Michelin.

 

magazin.cz

 

Ke kalhotám se hodí také lehká odvětrávaná bundička, kterou navrhl technik Sony Hiroši Ičigava. Ta má v zadní části zašitý deseticentimetrový větráček poháněný akumulátorem, jenž vydrží nabitý několik hodin a je možné jej připojit k počítači USB kabelem. Vháněný vzduch pod bundou vytváří proudy usnadňující vypařování lidského potu. Elektronické části je pochopitelně možné před praním snadno vyjmout.

 

magazin.cz

 

Japonci opravdu neradi trpí horkem, a to na jakýchkoliv částech těla. V Tokiu například známý výrobce spodního prádla Triumph představil speciální chladicí podprsenky. V tomto případě se o chlazení naštěstí nestarají větráky, nýbrž gelové náplně, které je před použitím nutné dát do ledničky nebo na mrazák. Bizarní podprsenku navíc zkrášlují lístečky máty a drobná zvonkohra, prý pro příjemnou a osvěžující vůni a zvuk.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1