Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Desatero pro krásné nohy

I když je pro většinu z nás holení nohou součástí běžné hygieny, stále narážíme na některé stále se opakující problémy.

Zarůstající chloupky, podrážděná kůže, zarudnutí, červené pupínky… Tohle vše může být už nadobro minulostí!

 

1. Důležité je načasování

Holení je pro pokožku náročný zásah, protože odstraňuješ i částečky kůže. Provádějte ho proto jen večer, aby se kůže mohla do rána zregenerovat.

 

2. Vyberte si správné pomůcky

Pokud chcete předejít červeným vyrážkám nebo zarůstající chloupkům, hlídejte si stav žiletky. Měla by být dostatečně ostrá a ideálně s více noži. A ještě jedno pravidlo: svou žiletku nepůjčujte a už vůbec ne svému partnerovi!

magazin.cz

 

3. Nakupujte šetrné přípravky

Komplikace při holení nebo depilaci mohou způsobovat i použité přípravky. Vybírejte si ty na citlivou pokožku a předem je vyzkoušej na loketní jamce.

 

4. Kdo maže…

Zapomeňte na odstraňování chloupků na sucho nebo jen pod tekoucí vodou. Ideální jsou speciální pěny či gely, v nouzi postačí hydratační sprchový gel nebo dobře napěněné mýdlo.

 

5. Správný směr

Pokud trpíte na zarudnutí pokožky, holte se po směru růstu chloupků. Sice se nadřete, než je všechny odstraníte, na druhé straně předejdete nepříjemným vyrážkám nebo svědění.

magazin.cz

 

6. Na věky věků

Pokud chcete zatočit s ochlupením jednou provždy, zkuste laserovou depilaci. Speciální ošetření budete muset podstoupit opakovaně (počet sezení je individuální podle množství kořínků), na druhé straně si už nikdy nebudete muset kupovat žiletky

 

7. Pořádná příprava

I holení může být příjemným rituálem. Probíhat by mělo během koupele. Důležité je chloupky změkčit a otevřít póry.

 

8. Pomoc zarůstajícím chloupkům

Řada z nás trpí na bolestivě zarůstající chloupky. Bojovat s nimi můžete například pomocí pravidelného peelingu. Na pokožku ho však nanášejte nejdříve dva dny po holení.

magazin.cz

 

9. Bolestivá cesta s odměnou

Další možností, jak se zbavit nežádoucího ochlupení, je elektrický strojek. Připravte se ale, že několik prvních holení budete bojovat s bolestí. Odměnou vám bude menší počet jemnějších chloupků.

 

10. Holením to nekončí

Pečovat o pokožku musíte nejen během holení, ale především po něm. Dopřejte jí uklidňující nebo výživná mléka, oleje a krémy. Proti podráždění skvěle funguje i dětský zásyp.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!