Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Myjte si vlasy tak, jak to potřebují!

Ženy s mastnými vlasy tráví každý den v koupelně s hlavou v umyvadle, ty se suchými vlasy zase mytí vlasů často zanedbávají.

Je málo žen těch, které se naučily správně si vlasy mýt. Některé to umí, ale přesto nedodržují. Kdy a jak často si vlasy správně mýt?

Například u barvených vlasů je často obava z předčasného blednutí a ztráty lesku. Mytí opravdu, ať děláme, co děláme, barvě škodí. Vlasy vodu pohltí, zvětší svůj objem, a vzniklými škvírami mezi šupinami vlasu uniká pigment ven. Dalo by se říci, že by bylo nejlepší mýt si vlasy jen jednou za čas, ale to je samozřejmě hloupost. Necítila byste se dobře a účes by ani nedržel tvar. V boji za záchranu zářících vlasů vám pomohou pouze speciální přípravky pro barvené vlasy. Taky se snažte vlasy zbytečně nenamáčet, vyhněte se chlorované vodě v bazénu nebo té mořské – na dovolené použijte koupací čepici nebo alespoň sponu, která vám je při plavání udrží nad vodou.

Pokud aktivně sportujete, určitě si vlasy myjete častěji. Každodenní mytí si vyžádá i intenzivně se mastící pokožka. Dnes jsou však na trhu dostupné opravdu kvalitní šetrné přípravky, které by neměly ani při tom každodenním mytí vlasy poškozovat. Jen si vybrat ten správný. Mýt si je pak můžete tak často, jak vám to vyhovuje. Nejméně jednou týdně. Pokud jste z velkého města, tak jednou za pět dnů. Ve vlasech se totiž usazuje i škodlivý smog.

magazin.cz

 

Správný postup při mytí vlasů

Důležitý je pak především způsob, jakým si vlasy myjete. Proto v krátkosti zopakujeme správný postup.

Nejprve vlasy dobře pročešte, abyste rozčesaly zacuchané vlasy a rozlepily prameny slepené stylingovými přípravky. Vlasy důkladně propláchněte teplou vodou.

Malé množství šamponu rozetřete s troškou vody v dlaních a naneste po celé délce vlasů. Sama po několika použití odhadnete kolik přípravku použít. Určitě byste neměla mít hlavu pokrytou horou pěny ani místa, kam se šampon nedostal.

Pokud si myjete vlasy jednou týdně, bude potřeba celý proces zopakovat, vlasy umýt dvakrát, aby se smyly všechny nečistoty a mastnota. Vlasy myté denně, obden nebo jednou za tři dny dvoustupňové mytí nepotřebují.

A teď přichází to nejdůležitější – opláchnutí šamponu. Veškeré zbytky přípravku musíte dostat z vlasů pryč. To se vám podaří jen důkladnou a dlouhou sprchou. Kadeřníci uvádějí až 5 minut potřebných pro spláchnutí šamponu!

Na závěr vlasy ošetřete kondicionérem nebo balzámem, který jim vrátí ztracenou rovnováhu, zjednoduší rozčesávání a vytvoří ochranný obal.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2