Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Redakce

Už vám někdy explodoval iPhone?

Aneb Bouchací pytlík uvnitř telefonu od Apple...

Jste příznivci telefonů iPhone od firmy Apple? Potom se Vám možná – tak jako nám – podaří zažít neuvěřitelné. Objevit bouchací pytlík uvnitř svého telefonu. Ale pěkně po pořadě: co je třeba udělat, abyste si tuto radost taky prožili? Vlastně nic: pouze koupit si iPhone 3GS a tři roky jej zcela normálně používat.

Fungování Apple iPhone netřeba popisovat: má své zaryté příznivce, kteří říkají, že technika dosáhla svého vrcholu právě v telefonech iPhone, i zaryté odpůrce, kteří zase tvrdí, že chtějí mít telefon takový, aby se po připojení k počítači choval jako normální externí USB disk, aby si nemuseli každý softwarový doplněk dokupovat za nemalý peníz, aby bylo možno napsat SMS v autě a aby telefon nestál tolik jako výkonný notebook.

Co se tedy u nás přihodilo a co se možná přihodí i Vám? Radostně jsme telefon zhruba tři roky používali. Tedy přesněji dva roky, pak už jsme se spíše jen trápili s neustálým dobíjením baterie, která měla výdrž čím dál menší. Nakonec jsme nevydrželi a rozhodli se, že ji vyměníme. Technicky zručný kolega se s nadšením pustil do práce. Telefon rozebral a baterii vyjmul.

magazin.cz

 

Jaké bylo však jeho překvapení, když baterii položil na stůl a ta najednou ožila – vysvobozena ze svého těsného vězení začala přibírat na objemu! Ani se nás nezeptala, jestli máme nasazené brýle, připravenou kameru a jestli jí dovolíme explodovat!

magazin.cz

 

Nebudeme Vás napínat: baterie naštěstí neexplodovala, opatrně jsme ji zabalili a odnesli do sběrného místa starých akumulátorů. Cestou zpátky jsme přemýšleli o nápisu „made in China“ na baterii i telefonu a o tom, jaká je asi výrobní cena tohoto přístroje. Kolik misek rýže firma Apple Číňanům za výrobu zaplatila a kolik jsme firmě Apple zaplatili my. Zdálo se nám, že tento poměr pro nás není příliš příznivý, ale to je samozřejmě věc názoru a vkusu. Zarytým příznivcům je je to jedno – stejně jako tomu Číňanovi, který prodal svoji ledvinu, aby si mohl koupit nový iPad.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!