Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Espresso připravené na cestách

Skvělý kapesní výrobník espressa vám umožní vychutnat si oblíbenou kávu kdykoliv na ni dostanete chuť.

Existují lidé, kteří si bez ranní kávy nedokáží ani pořádně zapnout kalhoty. Pro ně je rychlá dostupnost aromatického nápoje takřka životní nutností. Ale i pro ostatní je kofeinové nakopnutí často tím nejlepším zpříjemněním dopoledního startu do nového dne. A pokud navíc spadáte do kategorie postižení kvalitním espressem, jen tak nějaké rychle přelité kafe vás nemůže uspokojit.  Jakmile se tedy ocitnete v situaci, že po ruce je pouze instantní náhražka v blízkém kiosku, či černá tekutina pochybného původu z fastfoodu, budete muset vytasit vlastní zdroje.

Příruční espressovače existují v různých podobách, ovšem hongkongská firma Wacaco nyní nabízí velmi kompaktní manuální přístroj, který není závislý na zdroji elektřiny. Jednoduše jej naplníte surovinami, ručně zapumpujete a espresso je na světě. Ve složeném stavu vypadá Minipresso jako plastová termoska dlouhá pouhých 25 cm. S minimální hmotností 363 g ji lze snadno nosit v téměř každé příruční tašce. Součástí je navíc i šálek, tudíž nebudete potřebovat žádné další pomůcky.

magazin.cz

 

Snadná příprava

Dodat musíte pouze suroviny, tedy namletou kávu a také horkou vodu. Do přiložené odměrky se vejde přesně sedm gramů mleté kávy, kterou je potřeba pevně zašroubovat do vrchní části přístroje. Na spodní část naopak našroubujete nádobku s šedesáti osmi mililitry horké vody, nejlépe o teplotě 67 °C. Pak už stačí odjistit pumpu, několikrát stlačit a uvnitř přístroje se vytvoří optimální tlak 8 barů, který vytlačí téměř dokonalé espresso. Podle autorů musí uživatel zapumpovat nejméně třináctkrát, aby získal hlt kávy, osmnáctkrát na pravé espresso a osmadvacetkrát na dvojité espresso.

 

„Minipresso jsme navrhli jako nejmenší, nejlehčí a co nejuniverzálnější příruční přístroj na výrobu espressa,“ tvrdí zástupci společnosti Wacaco. „Jako první svého druhu je v něm integrován i šálek na kávu. Manipulace s ním je velmi jednoduchá, jen doporučujeme po každé přípravě kávy jednotlivé části přístroje umýt.“

Minipresso bude dostupně na začátku příštího roku. Už nyní si však milovníci kávy mohou přístroj předobjednat za cenu 39 dolarů.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!