Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Pod vodu s raketovým pohonem

Osobní jetpack určený do vody vám umožní bez jakékoliv námahy plavat rychlostí jako hbitá štika.

Hračku jak vystřiženou pro Jamese Bonda vytvořila bratrská dvojice vynálezců z britského Portsmouthu. Agent 007 se už pod vodou proháněl ve speciálním autě i s dýchacím přístrojem, který získává kyslík přímo z vody. Do jeho sbírky chybí právě moderní trysky, s nimiž se pod vodou dokáže pohybovat rychleji než olympijský vítěz v plavání.

magazin.cz

Trysková štika

Nejenom James Bond, ale i všichni ostatní odvážní plavci se mohou díky zařízení x2 Sport Underwater Jet Pack prohánět pod vodou nevídanou rychlostí. Olympijský vítěz Michael Phelps pokořil dvěstěmetrovou trať rychlostí 7 km/h, zatímco nová trysková hračka s vámi popluje rychlostí kolem 10 km/h, což ve vodní říši odpovídá pohybu třeba štiky obecné. A to si přitom stačí navléknout na každou ruku jednu malou trysku, na záda batoh s baterií a řídící jednotkou a jednoduše skočit do vody. Veškerou námahu za vás obstará tryskový pohon.

magazin.cz

Zařízení x2 Sport váží pět kilogramů, z čehož největší porci ukrajuje akumulátor s kapacitou 24 Ah. Při běžném používání by měla baterie vystačit na hodinu provozu. Samotné trysky pohonu jsou lehké a na ruce se připevní pomocí silikonového návleku. Pravá ruka sevře ovladač, kterým se reguluje výkon trysek a tím i rychlost plavání. Řízení směru je pak velmi jednoduché – stačí natáhnout obě ruce před sebe a namířit je na cíl plavby.

Podvodní akrobacie

„Jetpack x2 Sport je navržen jak pro milovníky plavání, tak i pro snadné šnorchlování nebo sportovní nadšence, kteří se nebojí podvodní akrobacie,“ tvrdí o svém zařízení jeho autoři na sturtupovém serveru Indiegogo. „Plavání ve vodě je s naším přístrojem hračka. Všechno co musíte udělat, je nasměrovat obě ruce tam, kam chcete plout. S přístrojem se vám otevírají nové možnosti nejrůznějších plaveckých kousků, jako jsou otočky, kotouly i rotace podél osy plavání. Omezí vás jenom vaše vlastní fantazie. A nejlepší na tom je, že máte volné ruce a můžete se kdykoliv zastavit a třeba vyfotit podvodní svět.“

magazin.cz

Zařízení si lze už nyní objednat v rámci kampaně na serveru Indiegogo a to v pěti barevných provedeních. Pokud se tvůrcům podaří získat dostatečný finanční obnos, první výrobky by se měly dostat k zákazníkům v září příštího roku. Poněkud limitující je ovšem cena celé hračky. Při včasném objednání je stanovena na 2000 dolarů, přičemž pokud nabídku nestihnete, vyšplhá se ještě o další tisíc dolarů.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!