Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
LED žárovky / foto: Shutterstock

Žárovky? Jedině LEDky

Vysoká životnost a nízká spotřeba elektrické energie, to jsou hlavní přednosti tzv. LED žárovek, které v současné době patří mezi nejúspornější způsoby osvětlení vůbec.

Pokud jste klasické žárovky ještě nevyměnili, je nejvyšší čas tak učinit.

Spočítali jste si, že pouhou výměnou klasických žárovek za tzv. LEDky můžete ušetřit až 85 % energie? Jejich spotřeba je totiž ve srovnání se spotřebou klasických žárovek až desetkrát nižší! To už je úspora, jež přinejmenším stojí za zvážení, nemyslíte?

Vysoká životnost

Další předností tzv. LEDek je vysoká životnost. Svítit totiž vydrží až neuvěřitelných 50 tisíc hodin provozu. Jejich bonusem není tedy pouhá úspora elektrické energie, ale také času, jež byste byli nuceni věnovat jejich výměně. Té totiž s LEDkami budete ušetřeni.

LED reflektory a nouzová svítidla

Obzvláště do míst, která vyžadují osvětlení po delší dobu, jsou LED žárovky přímo ideální. Typickým příkladem jsou například nouzová svítidla, která svítí prakticky nonstop. Pro osvětlení budov, parkovišť či odstavných ploch, tedy těžce dostupných míst, zvažte využití tzv. LED reflektorů.

LED pásky a trubice

Přemýšlíte, jak efektivně a dobře osvětlit místa, ve kterých se obtížně instalují klasická svítidla, ať již se jedná například o pracovní kuchyňskou desku či vitrínu v obchodě? V obou případech vám dobře poslouží tzv. LED pásky. Pro osvětlení kuchyňské desky doporučujeme zvolit pásky s vyšším výkonem, ve vitrínách si vystačíte s výkonem nižším. Efektivní a kvalitní osvětlení garáží, skleníků a dílen pak hravě zvládnou LED trubice.

Vybíráme LED žárovku

Jakými parametry se při výběru LED žárovky řídit? Místo na výkon, jímž jste se řídili při výběru klasické žárovky, svou pozornost zaměřte na tzv. světelný tok. Ten pod zkratkou lm najdete na obalu žárovky a v podstatě vás bude informovat o intenzitě světla, kterou daná žárovka bude vydávat.

Nakupujte na internetu

Bohatý výběr LED žárovek a osvětlení najdete například na e-shopu LED - akce. Jsou-li v hledáčku vašeho zájmu například zmíněná nouzová svítidla, klikněte přímo na odkaz https://www.ledakce.cz/nouzova-led-svitidla/

K tomuto článku není otevřena diskuze