Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dílenský nábytek / foto: Shutterstock

3 tipy pro výběr dílenského nábytku

Zařizujete dílnu a potřebujete vybrat dobré vybavení? Na každém kousku záleží a se správným výběrem si značně ulehčíte práci a zpříjemníte pracovní prostředí.

Jedním z důležitých faktorů je například dílenský nábytek. V článku najdete tři praktické rady, s jejichž pomocí si zvolíte ty nejlepší kousky.

Dostatek úložného prostoru

V dílně většinou máme spoustu nářadí a pomůcek, které potřebujeme pro svou práci. Když je všechno v pořádku, šetříme čas nutný pro hledání. Rovnou víme, kam sáhnout pro konkrétní šroubovák, vrtačku či cokoliv jiného. A abychom to měli kam dát, potřebujeme dobré dílenské skříně. Většinou jsou kovové a existuje široké množství různých variant. Podle konkrétních požadavků si tak zvolíte, jestli chcete raději šuplíky, či otevíratelná dvířka. Také vybíráte mezi klasickými statickými typy a pojízdnými skříněmi. Do těch se hodí umístit často potřebné věci, u kterých oceníte přesun rovnou k pracovnímu místu. Výborné ergonomické zpracování usnadňuje každodenní manipulaci a šetří drahocenný čas.

Využijte dílnu naplno

Jen málokterá dílna je tak velká, aby si její majitel nepřál ještě kousek více prostoru. Většinou se bojuje o každý efektivně využitý centimetr a plechové skříně s tím mají pomoci. Jejich vhodnou kombinací totiž co nejlépe zužitkujete i malé prostory a vytvoříte ideální podmínky pro přehledné uložení všech důležitých věcí. V případě, že zařizujete zcela nové prostory, není na škodu udělat si plánek a načrtnout si, co kam umístíte.

Bezpečnost především

Kromě příjemného vzhledu a dostatečného prostoru pro ukládání všech potřebných věcí je také důležité, aby bylo zvolené vybavení bezpečné. Skříňky musí být pevné a odolné. Pokud mají kolečka, měly by být opatřeny pevnou brzdou, která zabrání jejich pohybu ve chvílích, kdy to nepotřebujeme.

K tomuto článku není otevřena diskuze