Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Aku nářadí / foto: shutterstock

Zkuste, o kolik je aku vrtačka praktičtější. Aku nářadí je hitem

Kdo si koupil aku nářadí v začátcích jeho éry, možná nebyl nadšen. Jeho vývoj ale zcela zásadně pokročil a původní nevýhody již dávno překonaly výhody. Proč vsadit na aku nářadí?

Aku nářadí nás zprošťuje závislosti na přístupu k elektrické energii, ale dává nám i volnost do rukou. Neustálé popotahování kabelu znesnadňuje práci. Je rovněž nebezpečnější, protože si neustále musíme hlídat, abychom nenarušili kabel třeba přestřižením či proříznutím. Toho se u aku nářadí bát nemusíme. Dokonce už neplatí ani to, že je akumulátorové ruční nářadí těžší. Mnoho výrobků je hmotnostně srovnatelných a narazíte i na lehčí.

K čemu potřebujeme aku vrtačku?

Kdo je zvyklý na práci v dílně, pravděpodobně si vystačí s klasickou vrtačkou. Jenomže pokud se třeba rozhodneme opravovat různé věci na zahradě, je okamžitě aku vrtačka k nezaplacení. Ano, můžeme si sice natáhnout prodlužovací kabel, aku vrtačka je však praktičtější a skvěle zastoupí funkci vrtačky a rovněž šroubováku. Netřeba ji podceňovat, ani pokud jde o její výkon. Existují již i výkonné aku vrtačky s příklepem, které umí vrtat i do panelu.

Aku vrtačka

Aku šroubováky pro každého

Tento šroubovák, který nahradí chybějící sílu kutila, by neměl chybět v žádné domácnosti. Kdo se chystá na větší projekt, neustále něco montuje, nebo pokud jde o ženy-kutilky, je pro ně aku šroubovák nezbytností. Tyto malé, do ruky perfektně padnoucí aku šroubováky, umí pomoci i v nepřístupných místech, kam se s běžným ručním šroubovákem nedostaneme.

Aku vysavače do dílny i do domácnosti

Dalším pomocníkem pro dílnu, ale i do domácnosti, či pro ty, kdo si potrpí na vyluxované auto, je aku vysavač. Bateriové vysavače usnadňují práci. Jsou pohodlné, když třeba vysáváme hůře dostupná místa. Ideální je jejich použití na schodech. Speciální jsou pak určeny do dílen a všude, kde vzniká při práci větší prašnost.

Pila na baterku? Proč ne!

Možná jste se ještě neodhodlali přejít od benzínové pily k elektrické a už vás někdo přemlouvá na aku pilu? Nezavrhujte ji. Aku pila je stále oblíbenějším nářadím. A vyberete si skutečně ze všech typů pil. Aku řetězové pily, ocasky, okružní, okružní stolní, pokosové, ponorné, na duté cihly, kmitací, dělící, na izolace i speciální aku pily NanoBlade od Bosch – aku technologie se u pil osvědčila. Takže zapomeňte na staré technologie a obohaťte svoji dílnu o praktické aku ruční nářadí, i co se týče pil.

Má ruční nářadí skutečně více výhod než nevýhod?

V dnešní době určitě. Jestliže sáhnete po kvalitě, nebudete litovat. Vyplatí se investovat do dobrých značek, a třeba se pojistit akumulátorem navíc. Zbavíte se tak prostojů, když se vám vybije akumulátor. Jeho výdrž i životnost by měly být ukazatelem, který vám pomáhá při výběru toho nejvhodnějšího nářadí. Hlídejte si též hmotnost a vyváženost zařízení. Ne každé vám sedne do ruky a hodně záleží právě na umístění a hmotnosti akumulátoru. Aku nářadí vám nabídne život a kutění bez kabelu i hluku.

K tomuto článku není otevřena diskuze