Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tepelná čerpadla pro rodinné domy / foto: shutterstock

Užijte si teplotní komfort a ušetřete za energie. Obojí zařídí tepelné čerpadlo

Co všechno nabízí tepelné čerpadlo a jaké druhy existují? To se dozvíte v tomto článku.

Při výběru způsobu vytápění je důležité pečlivě zvážit všechny faktory. Mezi klíčové vlastnosti patří především účinnost vytápění. Kromě toho je dobré brát ohled na cenovou efektivitu, kdy za udržování ideální teploty v rodinném domě nezaplatíte nijak velké částky. S tím se samozřejmě pojí i kvalitní zateplení a celkové použití moderních materiálů.

Tepelná čerpadla pro rodinné domy

Nejčastějším využitím jsou tepelná čerpadla pro rodinné domy. Týká se to především novostaveb, kde je kladen velký důraz na nízkou spotřebu energií. Tepelné čerpadlo se však dá velmi dobře nainstalovat i do starší nemovitosti v rámci rekonstrukce. Zde však může být omezení z pohledu zúžení výběru konkrétního druhu. Instalace tepelného čerpadla představuje značnou modernizaci, která může zvýšit hodnotu nemovitosti.

Tepelné čerpadlo

Vhodné řešení pro průmyslové budovy

Vzhledem k tomu, že jsou tepelná čerpadla MasterTherm opravdu účinná, dají se velmi dobře využít i ve větších prostorech. Tepelná čerpadla pro průmysl v posledních letech zažívají velkou popularitu. Dokážou totiž za poměrně levného provozu vyřešit tepelný komfort v hale, kancelářích a provozovnách.

Druhy tepelných čerpadel

Existuje hned několik různých druhů, takže si dokážete vybrat ten nejvhodnější právě pro dané účely. Velmi častou variantou s univerzálním použitím je tepelné čerpadlo vzduch-voda. To nabídne dobrý poměr ceny a výkonu a snadnou instalaci. Pokud se rozhodnete pro tepelné čerpadlo země-voda, počítejte se stabilním topným výkonem, tichým chodem a skutečně dlouhou životností. Třetí variantou je tepelné čerpadlo voda-voda, které je vhodné pouze do některých lokalit s ohledem na požadavky na chemické složení vody.

K tomuto článku není otevřena diskuze