Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Monolitické konstrukce / foto: www.eurofloorbrtnice.cz

Proč se při stavbě výrobní haly vyplatí monolitická konstrukce?

Plánujete právě výstavbu nové výrobní haly pro svou firmu? V takový okamžik musíte přijít na ideální technologii výstavby. Právě ta určuje celkové vlastnosti haly, její odolnost a samozřejmě i cenu práce. Proč byste si měli vybrat monolitické železobetonové konstrukce?

Rychlý a cenově přijatelný proces

Monolitické konstrukce přichází nejčastěji v podobě opěrných zdí, stěn, sloupů, stropů i dalších součástí průmyslových i komerčních staveb. Jedná se o jednolité betonové (železobetonové) bloky. Ty s sebou přináší rovnou několik podstatných výhod.

Monolitické konstrukce

Samotná realizace takového projektu je mnohem rychlejší a snadnější než v případě klasických zděných konstrukcí nebo při použití prefabrikovaných stavebních panelů. Nevyžaduje totiž spoustu různých úkonů (dobetonávky a vázání věnce, dorovnávání předepnutých panelů, zálivky mezi panely, stejně jako objednávání, výroba i skladování prefabrikovaných produktů). Logicky tedy za takový projekt utratíte méně.

Jednolité betonové konstrukce jsou také odolnější, takže výsledná stavba bude poctivě sloužit mnohem déle. Určitě oceníte i výborné akustické vlastnosti, které jsou způsobené absencí mezer.

Kdo takové konstrukce vytváří?

V našich končinách se mezi vyhledávané odborníky řadí například známá společnost euro-floor Brtnice s.r.o, jež se komerčním stavbám věnuje už od roku 2012. Navazuje přitom na tradici holandské firmy euro-floor Duizel bv.

Tito odborníci zajišťují průmyslové i lité podlahy, vývoj speciálních betonů a monolitické konstrukce na míru. Nejlepší bude, když se podíváte na webové stránky www.eurofloorbrtnice.cz. Tam najdete fotografie takových konstrukcí i veškeré důležité informace. Snadno si tak utvoříte představu a zjistíte, jestli je to ta správná volba pro vás.

K tomuto článku není otevřena diskuze