Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Meats Meier: The Last Of The Leaves / foto: minervity.com

FOTO: Fantastické umění dělané počítačem

Počítačem se dají vytvořit úžasné kresby. Díky pokročilé technologii to jde mnohem rychleji než štětcem či tužkou. Nebo je to jen zdání?

Opravdové umění vyžaduje čas, trpělivost a talent a je jedno, zda je tvořené na počítači nebo na papíře. Umělci, kteří se zabývají touto disciplínou, vám potvrdí, že nad svými díly stráví hodiny i dny. A to i v případě, že pracují s pomocí 3D programů nové generace, které jsou nepřekonatelné při vytváření různých struktur a proudů. Ovšem vytvořit komplexní nový svět se všemi detaily a zákonitostmi je náročné i při použití nejmodernější techniky. To platí i pokud se co nejvěrněji snažíte zachytit náš svět.

Ať je program sebedokonalejší a pokročilejší, záleží hlavně na člověku, který jej ovládá, a na tom, jak velká je jeho fantazie. Protože ta je největším umělcem.

Podívejte se na fantastické ukázky, kam až může lidská představivost zajít, a řekněte sami, zda na nich mají větší zásluhu nadupané computery s nejfikanějšími programy, nebo ´obyčejná´ lidská mysl.






Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21