Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Soud / foto: shutterstock

Praštěné tresty: Stop sexu, běh na 10 mil, zákaz restaurací

Podivné rozsudky nepadají jen u amerických soudů.

Britský právní řád sice patří k úctyhodně starým, ale to soudcům nijak nebrání trochu ho z vlastní iniciativy osvěžit. Zde je pár rozsudků, které se jim zdály "přiměřené"...

Zákaz mužů
Když se do soudní síně dostavila žena, o níž se tvrdilo, že mívá sex tak hlasitý, až sousedy vyhání z domovů, soudce nezaváhal.

Problém začal řešit u přímo u zdroje. Natalii Gentleové (28) z Plymouthu zakázal zvát večer domů muže s výjimkou otce a bratrů či příslušníků záchranné služby (pokud by byli ve službě). Také jí zakázal tancovat u tyče, tancovat mužům na klíně a být opilá na veřejnosti.

Dobročinný běh

Skupina teenagerů, která vymámila ze sousedů "sponzorské" dary na neexistující běh pro charitu, dostala od místní policie sankci, jež se zdála být nasnadě. Sedmnáctileté mladíky policisté nehnali před soud, ale přinutili je, aby jako přiměřený trest uběhli oněch deset mil, které slibovali sousedům.

Zákaz restaurací

Student Janis Nords, který tolikrát utekl z restaurací bez zaplacení, takže celková škoda činila tisíce liber, dostal roční zákaz návštěvy drahých stravovacích zařízení.

Mladík tak nesměl vkročit do šesti nejdražších londýnských okrsků. Soudce k tomu výslovně dodal: "To jsou přesně ta místa, kde jsou všechny nejdražší restauranty."

Karnevalové kostýmy
Poslední případ nezvyklých trestů, jejž uvádí list Telegraph, se týká vězňů, kteří museli v rámci veřejně prospěšných prací šít kostýmy pro festival v Notting Hill.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3