Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Šikovný robůtek starající se o bezpečnost

Můžete ho ovládat odkudkoli a sledovat, co se děje doma.

Rovio je opravdu zajímavým domácím robotem. Kromě toho, že si s ním užijete spoustu zábavy, ho můžete využít také ke zvýšení bezpečnosti své domácnosti nebo třeba kanceláře.

Špiónský hlídač
Rovio je pojízdným robůtkem, který se vyznačuje tím, že ho můžete ovládat prostřednictvím internetového prohlížeče na počítači, notebooku, herní konzoli nebo třeba mobilním telefonu. Nic víc k jeho ovládání nepotřebujete.

Na obrazovce přístroje pak vidíte záběry, které Rovio v reálném čase pořizuje tam, kde jezdí. Můžete se tak ujistit, že u vás doma či v kanceláři není nikdo, kdy by tam neměl být, případně nedělá věci, které by dělat neměl. Je to tedy takový hlídač - špión. Když Rovio cítí, že mu dochází šťáva (baterky), sám se dojede nabít.

Robot disponuje schopným wi-fi systémem, takže se obejdete bez jakýchkoliv drátů. Na začátku je však třeba ho nakonfigurovat, což by ale nemělo trvat déle než několik minut.

S tím souvisí také infračervený lokační systém robota, který mu umožní zjistit, kde se zrovna nachází. Pak už je snadné mu určit body, mezi kterými má pravidelně jezdit. Nemusíte ho tak ovládat na dálku manuálně a pouze čas od času sledovat záběry z jeho kamery.

Netradiční komunikace
Nejen samotného tříkolečkového robota, ale právě i kameru je možné na dálku ovládat, například ji povytáhnout nebo změnit úhel pohledu.

Rovio vám umožní zjistit, co se děje někde, kde zrovna nejste. Zároveň je ale jeho prostřednictvím možné komunikovat na dálku. Robot má samozřejmě mikrofon, takže dění v dějišti slyšíte. Disponuje ale i reproduktory, takže můžete mluvit do mikrofonu u počítače či telefonu a z přístroje se bude linout váš hlas.

Pokud máte o tento kousek zájem, poohlédněte se na zahraničních e-shopech, kde byste ho měli najít v přepočtu za 6000 Kč.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4