Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Policisté si spletli kuřáka se sebevrahem

A odvlekli ho na psychiatrii!

Čtyřicetiletý právník Mark Moody žaluje policii o 400 000 dolarů (7,6 milionu Kč) kvůli incidentu, při němž ho policisté omylem odvlekli na psychiatrii.

Moody si užíval cigaretky na parapetu svého okna, když před domem zastavilo policejní auto. Dva uniformovaní strážci zákona vyskočili ven a poručili mu, aby sešel dolů. On ale odmítl a řekl jim, že si jen vychutnává svou cigaretu. Policisté pak vyrazili dveře jeho bytu, zezadu ho popadli, nasadili mu pouta a odvezli ho na psychiatrii.

Právník tvrdí, že vždycky kouří ve svém okně. Koneckonců je to jen tři a půl metru nad zemí. "Kdybych se chtěl zabít, vybral bych si na to fakt hloupé místo. Nejspíš bych si jen vyvrknul kotník," řekl Moody reportérům New York Post.

Krátký pobyt ve cvokhausu
Po převozu na psychiatrii nemocnice Beth Israel byl kuřák naštěstí rychle propuštěn.

"Mluvil jsem s psychiatrem tři minuty, než mi řekl: ´Podívejte, je mi to fakt líto. Jménem města se vám omlouvám´," dodal Moody.

Mluvčí newyorské policie Paul Browne vydal k incidentu následující vyjádření: "Policie reagovala na volání na pohotovostní linku. Volající oznámil emocionálně narušenou osobu. Když přijel náš zásahový vůz, policisté uviděli muže sedícího na parapetu, který jim nejasně odpovídal. Proto zasáhli a osobu dopravili do nemocnice na další pozorování."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 17