Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Arnold Schwarzenegger v Expendables. / foto: Shutterstock

Schwarzenegger: Guvernérství mě stálo 200 milionů dolarů

Jó, politika je drahý špás.

Arnold Schwarzenegger, hrdina akčních filmů a bývalý kalifornský guvernér, odhaduje, že ho jeho funkce šéfa státu Kalifornie stála nejméně 200 milionů dolarů (cca 3,6 miliardy Kč).

K této sumě došel, když prý sečetl výdaje a ušlý zisk z filmových rolí za celé funkční období. Během něj se bývalý rakouský kulturista objevil na filmovém plátně jen v několika drobných rolích, například vloni ve filmu The Expendables.

Rodina plakala
Mnohem vážnější prý byl dopad, který měla jeho státní funkce na rodinu. Manželka Maria i děti prý často v neděli večer plakaly a tvrdily, že jeho práci nenávidí. Během osmi let v úřadu totiž Schwarzenegger každé pondělí ráno odlétal ze svého domu v Los Angeles a často až do pátku zůstával v Sacramentu – hlavním městě Kalifornie.

„Pokaždé, když jsem odcházel z domu, lámalo mi to srdce. Během druhého volebního období to už bylo trochu lepší. Poctivě jsem se snažil létat domů každý večer,“ dodal „barbar Conan“, který stál v čele nejlidnatějšího amerického státu od roku 2003 až do začátku tohoto roku.

„Rozhodně toho ale nelituji. Stálo to za to,“ přiznal v rozhovoru pro rakouský list Die Krone.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12