Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Sony Ericsson

Herní smartphone s certifikací PlayStation

Sony Ericsson uvede na trh nadupaný smartphone z řady Xperia, který je designovaný primárně pro hraní her.

Videohry se staly nedílnou součástí trhu s mobilními telefony a s rozvojem smartphonů se jejich technická kvalita neustále zvyšuje. Proto se v zákulisí už dlouhou dobu spekuluje o vývoji mobilního telefonu, k

magazin.cz
terý by byl zároveň i kapesní konzolí ve stylu PlayStation Portable (PSP). A právě takové zařízení oficiálně představila společnost Sony Ericsson na akci World Mobile Congress konané tento měsíc v Barceloně.

Smartphone pro hračičky
Nový telefon Xperia Play vypadá na první pohled jako klasický smartphone z řady Xperia. Jeho funkčnost vychází z modelu Xperia X10, tudíž se můžete těšit na čtyřpalcový dotykový displej s rozlišením 480×854 pixelů a operační systém Android, tentokrát v novější verzi 2.3 Gingerbread. Displej podporuje ovládání více dotyky současně, takzvaný multi-touch.

Zásadní novinkou je zadní vysouvací panel, který ovšem neobsahuje klávesnici, jak bývá zvykem, nýbrž speciální ovládací prvky pro hraní her. Navrženy jsou podle konzole PlayStation, a proto na levé straně najdete do kříže umístěné směrové klávesy a na straně pravé leží funkční tlačítka. Nechybí pochopitelně ani Select a Start. Podobně jako u PSP jsou na hřbetě telefonu umístěna dvě tlačítka ovládaná ukazováčky. Pří hraní bude možné využít taktéž pohybového senzoru a snad i různých gest.

magazin.cz

Podpora PlayStation
Oficiální certifikace PlayStation znamená pro uživatele možnost připojit se k portálu PlayStation, odkud si stáhnou množství kvalitních her. V době zahájení prodeje se počítá se zhruba padesátkou titulů, mezi nimiž naleznete áčkové tituly jako Need for Speed, The Sims 3 nebo FIFA 10. Postupně budou na portálu přibývat kromě her od Sony také tituly od ostatních výrobců. Už nyní autoři oznámili, že se na portálu jistě objeví tituly Guitar Hero, Assassin’s Creed a Splinter Cell.

Mobilní funkce
Xperia Play je kromě herní konzole rovněž plnohodnotným smartphonem, který nabízí v podstatě všechny funkce modelu Xperia X10. Podporuje volání v sítích 3G, připojení pomocí wi-fi i bluetooth a možnost propojení s počítačem přes USB. V přístroji je vestavěná GPS navigace spojená s Google Maps a 5 Mpx fotoaparát s bleskem a možností geo taggingu. Softwarově telefon pochopitelně naplno využívá schopností Androidu, takže nechybí podpora kancelářských aplikací, multimédií, e-mailu a multitaskingu. Hudbu lze přehrávat nejen ve sluchátkách, ale rovněž na interních stereo reproduktorech.

Zajímavé jsou také údaje o výdrži baterií. Výrobce uvádí zhruba osm hodin hovoru, pět a půl hodiny hraní, nebo třicet hodin poslouchání hudby.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10