Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sony představila tablet s otvíráním jako knížka

Originální koncept dvou obrazových displejů nabízí Sony v konkurenci pro populární iPad od Applu.

Společnost Sony na spotřebním veletrhu IFA v Berlíně představila své nové tablety, které se budou snažit konkurovat oblíbenému iPadu. Zajímavou koncepci nabízí zejména Tablet P se dvěma nezávislými 5,5palcovými dotykovými displeji. Ty je totiž možné zavřít jako knížku, a tím pádem nosit tablet v kabelce nebo náprsní kapse.

magazin.cz

Dva displeje jako jeden
Dvě strany Tabletu P je možné zkombinovat a využívat je jako jednu velkou obrazovku, pokud si ovšem zvyknete na poněkud iritující předěl mezi displeji ve zlomu zařízení. Každý z displejů disponuje rozlišením 1024 × 480 pixelů a může pochopitelně pracovat nezávisle. Na jednom displeji se tak lze prohánět s pistolí v akční střílečce a na druhém mít puštěný třeba email.

magazin.cz

Mozkem zařízení je procesor Nvidia Tegra 2, jako operační systém vybral výrobce oblíbený Android 3.2 Honeycomb a jako úložiště dat vyčlenil prostor 16 GB. Samozřejmostí je wi-fi pro bezdrátový internet a rovněž i 3G modul k připojení přes mobilní sítě. Jako s ostatními tablety můžete i s novinkou od Sony stahovat a přehrávat hudbu a video, fotografovat, surfovat po internetu nebo díky přední kamerce volat přátelům pomocí video hovoru. Tablet S by se měl v obchodech začít prodávat do konce listopadu za cenu 599 eur.

magazin.cz

Tradiční tablet
Zástupci Sony vedle zajímavého experimentu představili rovněž Tablet S s tradičním designem. Ten má 9,4palcový dotykový displej a jako třešničku na dortu nabízí infračervenou technologii, což v praxi znamená, že tablet využijete mimo jiné i jako dálkový ovladač k televizi nebo BD/DVD přehrávači. Jedním tlačítkem lze rovněž přenést fotku nebo dokonce video na obrazovku kompatibilní televize (např. Sony Bravia).

magazin.cz

Podobně jako zavírací tablet nabízí toto zařízení procesor Nvidia Tegra 2, operační systém Android 3.1 Honeycomb a 16 GB paměť. Rozlišení displeje je 1280 × 800 pixelů a tablet je vybaven kamerami na přední i zadní straně a wi-fi technologií. Prodávat by se měl za cenu 479 eur už do konce září a do konce listopadu by se měla objevit taktéž o něco dražší verze s 3G modulem.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!