Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Fantastický život ve světě Hvězdných válek

Nová onlinová hra z prostředí Hvězdných válek vás svým dokonalým světem zcela pohltí a jen tak nepustí.

Pokus naservírovat filmové univerzum Hvězdných válek do virtuálního online světa se již v minulosti odehrál v podobě MMORPG Star Wars Galaxies. Ačkoliv hra svým zpracováním potěšila mnoho fandů soubojů Rebelů proti mocnému Impériu, masivní úspěch pozdějšího World of Warcraft ji podobně jak další tituly převálcoval. Nyní se Hvězdné války opět dostávají ke slovu, a to díky titulu The Old Republic.

magazin.cz

Jedi vs. Sith
A právě The Old Republic z dílny známé herní společnosti BioWare má potenciál zlomit kouzlo nedostižného World of Warcraft. Nový titul má totiž v zádech nejen populární svět Hvězdných válek, ale rovněž velmi úspěšné RPG hry série Knights of the Old Republic, do jejichž prostředí a časového období je nová onlinovka zasazena.

Zapomeňte tedy na Luka Skywalkera a Darth Vadera, zde se proti sobě postaví Stará republika v čele s řádem rytířů Jedi proti temným silám Sithského impéria. Příběh hry se odehrává tisíce let před filmovými předlohami a právě on patří mezi největší devizy The Old Republic. Právě na něm stojí hlavní porce zábavnosti a přitažlivosti nového herního světa, což je v online hrách dosud nevídaná skutečnost.

magazin.cz

V zajetí děje
Ať už se přidáte na stranu Republiky, nebo se přikloníte k temné straně síly, můžete si vybrat jedno ze čtyř základních povolání, což bude mít zásadní význam na budoucí herní události. Každé povolání má svůj vlastní příběh, sleduje odlišné cíle a řídí se jinými životními hodnotami. Podle toho také společně se svou postavou různě reagujete na události v obsáhlých rozhovorech.

magazin.cz

Pochopitelně jednotlivé postavy se – viděno herní perspektivou – hodí každá na trochu jinou činnost. Rytíř Jedi nebo Sithský válečník stojí v přední linii, pašerák či imperiální agent střílí do nepřátel z dálky, inkvizitor může třeba léčit a lovec odměn se neštítí použití jakýchkoliv prostředků k zlikvidování zadaného cíle.

magazin.cz

Příběh hry vás postupně provede všemi zákoutími galaxie a zavítáte na více či méně známé planety, jako třeba Coruscant, Tatooine, Alderaan, Hoth a další. Podobně jako v ostatních hrách vás zde čeká plnění nepřeberného množství úkolů, které jsou zde ale vždy okořeněny zábavným příběhem na pozadí, jež je prezentován plně namluvenými dialogy. Pro splnění některých úkolů se neobejdete bez pomoci ostatních hráčů, přičemž partičku tvoří maximálně čtyři dobrodruzi.

Pomocná ruka
Pokud bojujete sami, může vás provázet jeden počítačem řízený společník. Každé povolání má na výběr ze čtyř postav a jednoho robota, kteří v době mimo akci přebývají na vaší mateřské vesmírné lodi. NPC postavy mají taktéž odlišné schopnosti a hodí se k jiným bojovým činnostem. Ke společníkům se váže i zajímavě řešený systém výroby věcí, v němž standardně sbíráte suroviny, a podle receptu výsledný výrobek smontuje právě vybraný společník.

magazin.cz

Star Wars The Old Republic obsahuje nepřeberné množství dalších prvků, s nimiž se budete postupně během hraní seznamovat a které společně utvářejí takřka nevyčerpatelný zdroj perfektní onlinové zábavy. A pokud se chcete přidat k rozsáhlé české komunitě, měli byste zavítat buď na PvP server Legions of Lettow nebo PvE server The Red Eclipse.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!