Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

iPad třetí generace uchvátí svým displejem

Apple konečně zahájil prodej očekávané třetí generace tabletu iPad a rozpoutal tak mezi fanoušky učiněné peklo.

Zahájení prodeje nové hračky Applu jako vždy provázelo běsnění natěšených fanoušků, kteří utvářeli nekonečné fronty před branami obchodů po celém světě. Před newyorkským obchodem se utábořilo více než 750 příznivců, přičemž žena na třetím místě tu strávila dlouhé dva dny a za její místo ve frontě jí kdosi nabídl tisíc dolarů.

 

magazin.cz

 

Vylepšený displej

Stojí však takové šílenství vůbec za to? Jaké novinky vlastně aktuální verze iPadu nabízí? Ve stručnosti by se dalo shrnout, že vylepšení v hardwaru patří pouze do kosmetického rázu a o nové verzi by měli uvažovat jen skalní fandové tabletu či úplně noví zákazníci. Nicméně hlavní inovací je podstatně kvalitnější displej, což pro někoho může znamenat pádný důvod pro upgrade stávajícího zařízení.

 

magazin.cz

 

Velikost displeje sice zůstala stejná, ovšem rozlišení je čtyřnásobné a činí vpravdě úžasných a u podobných zařízení nevídaných 2048 x 1536 pixelů. Obraz se tedy může pochlubit jemnými obrysy a přesnými detaily a navíc vylepšenými sytějšími barvami, které jsou zřetelnější i na přímém slunci. Pro prezentaci fotografií je tak iPad 3 přímo ideálním řešením.

 

Chybí další inovace

V ostatních parametrech se nový iPad od svých předchůdců v podstatě nijak zvlášť neliší. Výkon i výdrž baterie zůstala podobná, vývojáři se chlubí zejména podporou rychlé datové sítě 4G LTE, s jejíž podporou se ovšem u nás a vlastně ani v Evropě nesetkáte. Za zmínku stojí snad jen vylepšená kamera a fotoaparát, což sice potěší, nicméně kvůli tomu si tablet asi nepořídíte.

 

magazin.cz

 

Fotoaparát tedy pořizuje snímky v rozlišení 5 Mpx, přičemž objektiv dosahuje solidní světelnosti a dokonce jej chrání UV filtr. Funkčně je v podstatě totožný s fotoaparátem z mobilního telefonu iPhone 4S. Kamera natáčí video ve full HD rozlišení a jako bonus nabízí docela účinnou digitální stabilizaci obrazu. Nechybí pochopitelně méně kvalitní kamerka na přední straně pro videhovory.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3