Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Běhání zaručí hubnutí, když se ale běhá správně

Trápí vás po zimě nějaké to kilo navíc a přemýšlíte, jak se dostat do formy, než začne sezona plavek? Pojďte si zaběhat!

Nejen že zlepšíte svou kondici a vyrýsujete postavu, ale také si při běhu v přírodě či parku vyčistíte hlavu od starostí běžného dne. Musíte to ale dělat správně, abyste si neublížila.

1. Hlídejte si tepovou frekvenci

Pokud je vaším hlavním cílem pomocí běhu zhubnout, měla byste se pohybovat v zóně spalování tuků. Tento proces probíhá v tzv. aerobní zóně, která odpovídá 65 až 70 procentům maximální tepové frekvence. Tu si vypočítáte podle jednoduchého vzorce: 225 minus váš věk = 100 procent maximální tepové frekvence.

„Na 65 až 70 procentech tepové frekvence byste se měla pohybovat alespoň 45 minut. Spalování tuků předchází spalování cukrů, které u žen zabere skoro 30 minut a poté se teprve mění na spalování tuků,“ doplňuje Monika Bodláková, osobní trenérka fitness.

Další rady si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!