Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kávou ku zdraví. No fakt!

„Kávu si osladím…“ zpívá božský Karel. Než ale sáhnete po cukřence, dvakrát si to rozmyslete. Cukr a mléko jsou zdrojem zbytečných kalorií a taky „hyzdí“ lahodnou chuť tohoto jinak zdravého nápoje. Jak konkrétně nám „kafč


1. Zpomaluje stárnutí

Poslední studie prokázaly, že káva se může chlubit čtyřikrát větším množstvím antioxidantů než zelený čaj. Samotná kávová zrna obsahují kolem tisíce antioxidantů a tento počet se pražením ještě zvyšuje.

Ne každý druh kávy je však na množství antioxidantů stejně bohatý - arabica jich oproti robustě obsahuje zhruba dvakrát méně.

Celý článek si přečtěte TADY.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4