Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nejšílenější kosmetické procedury

Obličej nosíme každý den, proto není radno si zahrávat s tím, jak vypadá. Avšak některé kosmetické procedury jsou více než riskantní....

Masáž tváří

Tahle procedurka je pro ty, kterým padla třicítka, čtyřicítka, padesátka, šedesátka.... a touží vypadat stále mladě. Jde o intenzivní masáž, jež se odehrává uvnitř úst. Jejím hlavním cílem je promasírovat (a tedy prokrvit) obličejové svalstvo a dostat trochu kyslíku pod kůži. Jedině pokožka, která „dýchá“, může vypadat dobře, svěže a mladistvě. Co si budeme povídat, tato masáž nebude nic bezbolestného. Hollywoodské krásky, jako Keira Knightley, Kate Winslet nebo Anglina Jolie jsou však zvyklé pro svou krásu trpět. A co vy?

magazin.cz

 

Huǒ liáo – léčba (ohněm a) šokem

Oheň na střeše? Kdepak, teď hoří přímo na všem obličeji... Pokud nemáte v sobě kousek odvahy (a ohně v těle), tak určitě nechoďte na čínskou zkrášlující péči Huǒ liáo. Ta se totiž bez menšího požáru neobejde. Info pro odvážlivce: procedura spočívá v tom, že je vám na obličej umístěn ručník a na něj tampóny napuštěné alkoholem a speciálním „elixírem“. Stačí škrtnout zápalkou a tampóny na pár sekund vzplanou. Záměrem terapie  Huǒ liáo je vyvolat v kůži stresovou reakci, jejíž výsledkem je vypnutí vrásek.

magazin.cz

 

Fackování za 7000 za 15 minut

Škoda rány, která padne vedle... – to je motto thajské procedury krásy, která tvrdí, že facky pokožku obličeje zocelí a ta pak bude odolnější proti vráskám a širokým pórům. Sice je to na první pohled trošku nelichotivá kosmetická záležitost, nicméně prý velice účinná. Jistá kosmetička  Rassameesaitarn „Tata“ Wongsirodkul, která tuto metodu praktikuje v San Franciscu, si účtuje pěkných 350 dolarů (téměř sedm tisíc) za 15 minut... Možná, že je to ideální příležitost rekvalifikace pro české choleriky.

magazin.cz

 

Když ženy kvůli kráse cedí krev

Milovníci hororů, tohle je něco pro vás! Procedura „Vampire facial“ spočívá v tom, že vám  pro začátek odeberou z ramene krev, z níž oddělí krevní destičky, které vám pomocí tenkých jehel vpíchnou do stovky míst na obličeji. Říkáte si, proč tolik povyku kvůli krvi? Důvod je prostý – krevní destičky a krevní plazma totiž stimulují produkci kolagenu, jenž je zodpovědný za mladistvost a elastičnost kůže. Tuto hororovou proceduru si střihla například Kim Kardashian.

magazin.cz

 

Draze zaplacená ptačí hovínka

Jsou věci, které byste nevzali ani do ruky – třeba ptačí trus. Ale právě ten je hlavní surovinou další procedury. Jedná se konkrétně o exkrementy slavíka z japonského ostrova Kyošu. Hovínka se prý suší pomocí UV lamp a následně se smíchají s rýžovou moučkou a vodou. Výsledná hmota se pak v drahých wellness centrech aplikuje na obličej jako vzácná pleťová maska. Prý zanechává pokožku nádherně hebkou a jemnou. O tom vědí své i manželé Victoria a David Beckhamovi, kteří za tento „ptačí export“ platí asi 4000 korun. Cena je samozřejmě za jednu aplikaci.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!