Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Největší mýty o mužském penisu

Většina mužů je pyšná na svoje „nádobíčko“. Muži považují svůj penis mnohdy takřka za nejdůležitější část svého těla.

Vztah mužů ke své chloubě občas nemohou ženy ani pochopit. Není se čemu divit, že o mužském penisu koluje celá řada mýtů a polopravd. Sexuologové sestavili žebříček těch nejčastějších a největších mýtů o mužském penisu. Které to jsou?

Podle britských sexuologů je velmi rozšířeným mýtem ten, podle kterého nestačí spoustě mužů klasická velikost kondomů. Podle tohoto mýtu se do nich prostě mužova chlouba nevejde. Opak je ale pravdou. Pouze asi šest procent mužů si musí kupovat extra velikost prezervativů. Vyplývá to ze studií urologů a sexuologů, ale hlavně ze statistik samotných výrobců pánské ochrany. Většina mužů tedy o velikosti svého penisu lže.

magazin.cz

 

Další mýtus se týká průměrné velikosti penisu. Pokud byste se zeptali, kolik měří průměrný penis, většina lidí by vám odpověděla, že průměrná délka penisu je asi 20 centimetrů. Podle celosvětové studie lékařů je však průměrná velikost penisu ve ztopořeném stavu 13 centimetrů. V obvodu má pak průměrný penis 12 centimetrů. Podle statistik však většina mužů píše na internetových chatech dvojnásobnou velikost, než je ta průměrná. Někteří muži tedy lžou.

Často se také říká, že obřízka přináší jenom samá pozitiva. To také není pravda. Podle lékařů chrání obřízka jenom nepatrně před virem HIV, zároveň však sníží citlivost žaludu. Přitom pokud se muž správně vyvíjí, nijak mu předkožka neohrožuje zdraví. I přesto je obřízka velice populární v Africe a na Blízkém Východě, ale také ve Spojených státech amerických, kde se nechává dobrovolně obřezat až 80 procent mužů.

U mužů se skutečně může objevit bolestivé vzrušení. To nastane tehdy, když nedojde k pohlavnímu styku. Odborně se tento problém označuje jako kongesce prostaty či prostatalgie. Bolest varlat má na svědomí nahromadění krve v pohlavních orgánech. v tomto případě pomůže od bolesti pouze ejakulace.

Kůže penisu není rozhodně stejná jako na zbytku těla, jak se často říká. Kůže penisu je silnější a obsahuje více pigmentu. Je tedy tmavší než na jiných částech těla.

Určitě jste už někdy slyšeli mýtus, že muži s velkými chodidly mají velký penis. Vědci a lékaři tento mýtus vyvrátili. Dokázali totiž, že neexistuje žádná spojitost mezi velikostí nohou, rukou nebo nosu s velikostí penisu.

magazin.cz

 

Pokud  vám někdy někdo říkal, že je masturbace škodlivá, nevěřte mu. Zvláště pro muže je totiž sebeuspokojování zdravé. Podle výsledků lékařských studií by měl každý muž do padesáti let ejakulovat minimálně pětkrát týdně. Proč? Ejakulace totiž výrazně snižuje riziko vzniku rakoviny prostaty. Když muži nemají sex pětkrát týdně, musí si pomoci sami…

Pánové, rozhodně nevěřte tomu, že pod vlivem alkoholu budete v posteli předvádět zázraky. Podle statistik většina mužů v alkoholovém opojení v sexu selhává. Pokud tedy chcete mít dobrý sex, nesmíte to s alkoholem přehnat.

Rozšířen je také mýtus, který tvrdí, že penis se dá prodloužit. To je ovšem nesmysl. Pokud je vám již více než pětadvacet let, s velikostí svého penisu už nic neuděláte. Penis přestává růst právě v tomto věku. Poté vám již nezbývá nic jiného, než si na velikost svého penisu zvyknout. Lékaři totiž neznají žádný způsob, kterým by se dal penis prodloužit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3