Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Vyberte si povolání podle znamení zvěrokruhu

Vlohy a předpoklady k vykonávání určité profese jsou také určeny znamením zvěrokruhu, ve kterém jsme se narodili. Jaká profese je vhodná právě pro vás?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Lidé narození ve znamení Berana jsou soutěživí a ambiciózní kariéristé. Berani chtějí být ze všech nejlepší za každou cenu. Zadaný úkol do puntíku splní, jsou tak trochu perfekcionisté. Berani však také moc rádi utrácejí, proto si často hledají dobře placené zaměstnání. Lidé narození v tomto znamení se hodí na vedoucí pozice, skvěle jim jde také podnikání. Dobrou volbou pro Berany je například práce bankéře či realitního makléře. Ve svém zaměstnání také potřebují uplatnit svou kreativitu.

magazin.cz

 

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci jsou velice zodpovědní, každý úkol pečlivě splní. Kvůli práci nehledí na čas, pracují, dokud svůj úkol nesplní, i kdyby měli v práci zůstat přes noc. Býky nic nezastaví a nic pro ně není problém. Kladnými vlastnostmi Býků jsou pilnost, pracovitost, spolehlivost a pečlivost. Lidé tohoto znamení mají výbornou intuici a dobře se dokáží rozhodnout i pod tlakem okolí. Pro Býky je tím správným rozhodnutím práce učitele, novináře, bankéře nebo třeba práce ve zdravotnictví.

 

 

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Výraznými vlastnostmi Blíženců jsou chytrost, vynalézavost, komunikativnost a zvídavost. Bohužel však jedinci tohoto znamení mnoho utrácí a nijak je netrápí, že s penězi nevyjdou do další výplaty. Pro Blížence je vhodná zajímavá a dobrodružná práce, třeba takový moderátor či reportér, spisovatel, právník nebo soudce anebo třeba novinář.

 

Rak (22. 6.–22. 7.)

Raci jsou velmi pracovití, pečliví a spolehliví. Raci se také nebojí žádné práce, nevadí jim ani ta manuální. Raci jsou lidé s otevřeným srdcem, dokáží pomoci těm, kteří to potřebují. Lidé narození v tomto znamení jsou proto vhodní třeba pro práci zdravotní sestry či ošetřovatelky. Raci jsou také dobrými lékaři a veterináři, dále pak třeba zahradníky či politiky.

magazin.cz

 

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi jsou často osoby energické, pracovité a kreativní. Nemají však zrovna rády, když jim někdo nařizuje, co mají dělat. Nejraději by Lvi vedli kolektiv a zastávali řídící funkce. Jakákoliv vedoucí pozice je pro ně tedy vhodná. Dále se pro ně hodí práce herce, učitele, restauratéra nebo ekonoma.

 

Panna (23. 8.–22. 9.)

Lidé narození v tomto znamení vynikají vlastnostmi jako je pečlivost, zvídavost a schopnost organizovat ostatní. Panna, to je znamení učenlivé. Panny se dokáží velmi rychle učit novým věcem. Také si všeho hned všimnou a dokáží lidem ve svém okolí poradit. Panny se hodí pro práci odborného poradce, psychologa, učitele, kritika, veterináře nebo lékaře.

 

magazin.cz

 

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy svou práci vykonávají tvrdě a vhodná je pro ně práce ve větším kolektivu. Váhy mají rádi, když je někdo za dobře odvedenou práci pochválí. Váhy jsou však také znamení trochu upovídané, které se rádo poslouchá. Vhodnou profesí pro Váhy je třeba úředník, skladatel, scénárista, umělec jako je malíř či sochař, dále módní návrhář nebo architekt.

 

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři potřebují být od okolí respektováni. Lidé narozeni v tomto znamení jsou neobyčejně všímaví a svého úkolu se zhostí naplno a vše dosáhnou do konce. Štíři vynikají výbornou schopností soustředit se, dokáží to klidně několik hodin. Štíři by byli dobrými psychology, policisty a lékaři.

 

Střelec (23. 11.–21 . 12.)

Neúnavnost, pracovitost a vynalézavost – to jsou silné stránky Střelců. Každý problém dokáží vyřešit a do práce se zcela ponoří. Bohužel však Střelci často své profesi obětují i soukromý život. Střelci také přímo srší dobrými nápady. Skvělým zaměstnáním pro Střelce je třeba obchodník, umělec, politik, úředník nebo třeba kaskadér.

 

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Pro Kozoroha není problémem těžký úkol, nic je neodradí. Kozoroh nenechá práci rozdělanou, vše dotáhne do konce. Pokud však něco tito lidé nezvládají, nebojí se to přiznat. Vhodnou profesí pro Kozorohy je třeba učitel, bankovní poradce, realitní makléř, doktor nebo právník.

 

 

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Pro Vodnáře je typická nápaditost, loajálnost a potřeba volnosti. Vodnáři rádi rozdávají rady ostatním lidem. Uplatní se dobře jako spisovatelé, novináři, učitelé, letušky nebo hostesky.

 

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby rády pomáhají lidem ve svém okolí. Ryby jsou znamení pracovité, loajální, spolehlivé, dochvilné a oddané. Hodí se na místo sociálního pracovníka, odborného poradce, právníka, veterináře či lékaře nebo zdravotní sestry.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1