Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nevěra – zkušenosti s ní má skoro každý

Nezní to sice hezky, ale takto hovoří statistiky. Dalo by se říci, že věrnost je pro většinu párů výjimečným jevem. A ne vždy jsou nevěrní muži, ani ženy nejsou v tomto ohledu nevinné.

Kvalitní a pokojený vztah, ať už partnerský či manželský, to je hlavně záležitost snahy obou partnerů. Udržet si takový vztah, to chce kromě lásky a patřičného odhodlání také toleranci, pochopení i trochu omezení.

Ne každý je však schopný se snažit, aby vztah vydržel. Jakékoliv problémy ve vztahu s partnerem nedokáží mnozí lidé řešit a raději si najdou milence či milenku.

magazin.cz

 

Psychologové a odborníci na vztahy již několik let zkoumají manželské svazky a nejčastější problémy ve vztahu. V dlouhodobém soužití páru podle odborníků dochází k fyzickému a emociálnímu vyčerpání. A to často vede k dalším problémům.

 

Psychologové také zjišťují, za jakých okolností a při jakých problémech hledají lidé útěchu v náruči milenců či milenek, zabývají se otázkou, jak k nevěře partneři v dlouhodobém vztahu přistupují.

 

Nevěra znamená konec vztahu

Tak to je ve většině případů pravda. Pokud je nevěra odhalena, je mnohdy důvodem k rozchodu. Podváděným partnerům se nemůžeme divit, že v takovém případě vztah ukončí.

Ne vždy k tomuto kroku však musí nutně dojít. V některých případech dokáže nevěra dokonce vztahu prospět. Pouto mezi partnery pak může být po prozrazené nevěře kvalitnější a vztah dále pokračuje. V tomto případě zaleží hlavně na všech okolnostech, které nevěru způsobily a provázely.

magazin.cz

 

S nevěrou je vždy spojeno nešťastné manželství

Možná to tak na první pohled vypadá, ale vždy to tak nemusí být. Několik průzkumů dokazuje, že i přesto, že byli lidé svému partnerovi nevěrní, chtěli zůstat v manželském svazku. Zhruba 56 procent mužů a 34 procent žen se až do chvíle, kdy byli nevěrní, nebo přišli na nevěru svého partnera, domnívalo, že žijí ve spokojeném a šťastném manželství.

 

Nevěra není pouze sex

Myslíte si, že nevěra je pouze o sexu? To máte nejspíš pravdu. Sice někteří jedinci hledají u svých milenců či milenek to, co jim v partnerství chybí, třeba porozumění či důvěru, většinou je však nevěra spojena právě se sexem.

 

magazin.cz

 

Pokud nejde o sex, nejedná se o nevěru

Ačkoli by to tak mohlo být, vždy nemusí. I přesto, že máte sex pouze se svým partnerem a s nikým jiným, můžete mu být svým způsobem nevěrní. Stačí, když se někomu budete svěřovat s intimnostmi i svými starostmi, váš partner to bude pravděpodobně považovat za nevěru. Takový člověk se totiž může stát potencionálním milencem.

 

Kdo podvede jednou, udělá to znovu

Většinou je pravdou, že nevěrníci jsou nenapravitelní a podvádějí svého partnera opakovaně. Jednou však může zahnout každý, a to i ten, kdo nevěru odsuzuje a nechtěl by se s ní nikdy setkat.

magazin.cz

 

Nevěrní jsou pouze mladí a krásní lidé

To nemusí být vždy pravda. Nevěrníky najdeme i mezi staršími lidmi. A jejich milenky či milenci nemusí být nutně vždy krásní, úspěšní či bohatí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3