Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Lekce ladné chůze na podpatcích

Snad každá žena má ve svém botníku boty na vysokých podpatcích. Ne však zdaleka každá umí v takové obuvi chodit.

Místo toho, aby podpatky zvýraznily ženinu smyslnost a působily sexy, vypadá mnohdy chůze poněkud komicky. Pokud je to i váš případ, nezoufejte! Ladná a sebevědomá chůze na vysokých podpatcích se dá naučit.

Naučte se tedy boty na podpatku nosit. Každá žena, která si je obuje, se tak rázem stane sexy kráskou. Vysoké podpatky dokáží totiž opticky prodloužit nohy a zeštíhlit postavu. Kromě toho mnoha ženám dodají sebevědomí a podtrhnou jejich ženskost.

Odborníci se shodují na tom, že zhruba jenom asi polovina žen, které nosí boty na vysokých podpatcích, v nich vypadá krásně a smyslně. Ta druhá polovina na nich totiž neumí chodit. Třeba i modelky s tím mají problém, a proto tvrdě trénují ladnou chůzi v této obuvi. Zkuste to po jejich vzoru i vy!

Prvním krokem k úspěchu je správná obuv. Ideálně by boty s vysokými podpatky mely být kvalitní a pevné. Ve stálé poloze mají udržovat špičku nohy, patu i kotník. Proto jsou lepší boty co nejvíce uzavřené a poskytující pohodlí. Škrcení či tlačení na nohou tedy není žádoucí.

 

magazin.cz

 

Výška podpatku by neměla nijak znepříjemňovat pohodlnou chůzi. Většina žen po nějakém čase tréninku zvládne chůzi asi na sedmicentimetrových podpatcích. Ty zdatnější si pak troufnou na podpatky dvanácticentimetrové.

Základem ladné chůze na podpatcích je také správné držení těla. S tímto krokem má bohužel problém většina žen. Snad nejdůležitější je vyrovnání těla v oblasti ramen. Ty by se měly tlačit směrem dozadu a dolů. Lopatky tak nebudou sedět přímo u sebe a záda budou rovná. Pokud takto narovnáte záda, nezapomínejte na to, abyste neprohýbaly bedra ani příliš nevystrkovaly zadeček. Naučte se chodit takovým způsobem, aby byla bedra stále v rovině a bříško zatažené. Pokud se takto ženy učí chodit, je jim tento způsob někdy zprvu nepříjemný a působí nepřirozeně. Po čase cviku však bude vše v pořádku.

Ladná chůze na podpatcích se neobejde bez správného rozložení váhy. V tomto případě se však ženy většinou velmi často dopouštějí chyb. Nejčastější je přenášení váhy do špiček nohou nebo naopak pat. To je ale špatně, takový styl chůze způsobí nepříjemnou bolest nohou. Kromě toho pak ženina chůze vůbec nevypadá elegantně, ale naopak poněkud křečovitě. Jak má tedy taková správná chůze na podpatcích vypadat? Země by se ideálně měla ve stejný čas dotknout pravá strana přední části chodidla a podpatek. V tomto případě se špička nohy posune směrem ven. A to je správné.

 

magazin.cz

 

K dobré stabilitě těla přispěje i správný pohyb boků, ramen a rukou. Možná to tak na první pohled nevypadá, ale vašim nohám to pomůže ulevit a chůze bude hned působit přirozenějším dojmem.

Pokud si obujete boty na vysokém podpatku, myslete na každý krok, který uděláte. V každém případě zvolte kroky spíše kratší. Budou vypadat smyslně. Pokud budete dělat kratší kroky, muži si vychutnají pohled na vaše více se pohybující boky a zároveň i zadeček.

Při správné chůzi nekrčí ženy moc nohy v kolenou. V opačném případě by došlo ke špatnému držení těla. Nohy byste také měly dávat před sebe takovým způsobem, jako kdybyste šly po kladině. Takový způsob chůze volí i modelky na přehlídkách, a to ne náhodou. Pomáhá to totiž udržovat rovnováhu těla. Zároveň dojde k uvolnění oblasti boků, což působí sexy. Při chůzi jen tak po městě to však s touto variantou moc nepřehánějte. Mohlo by to působit komicky.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!