Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Osm bláznivých faktů o lásce

O lásce nemusíte přemýšlet, poznáte ji totiž hned.

Pokud se vám líbí hlas potencionálního partnera, raději vezměte nohy na ramena – je to totiž pěkný proutník. Tato a další zajímavá fakta vyplynula z poněkud bláznivých vědeckých výzkumů.

1. Pár jako bratr a sestra

Určitě jste již viděla pár, v němž muž i žena vypadají, jako by si z oka vypadli. Samozřejmě ale nejde o rodinné příslušníky. A důvod? Vědci z Liverpoolu zjistili, že lidský mozek dává přednost podobně vypadajícím tvářím. Z výzkumu, který podnikli s 200 dobrovolníky totiž vyplynulo, že lidé z promítaných fotek řady tváří jako atraktivní přednostně označili ty, které měly jim podobné rysy.

2. Dívejte se mužům do očí

Nová americká studie přišla se zajímavým výsledkem – žena prý působí mnohem atraktivněji, když se ve chvíli, kdy vejde do místnosti, zadívá přímo na nějakého muže, a to rovnou do očí. Ty dámy, které oční kontakt vynechají, jsou prý méně žádoucí. Takže rada zní – neklopte oči a hlavu vzhůru.

Celý článek si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!