Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

K letní večeři nejlépe soba na studeno. Dodá sílu nejen Tomiovi

Jsou příběhy, které berou za srdce. Třeba příběh japonského chlapce, který řízením osudu vyrůstá v komunistickém dětském domově, ale nakonec se vypracuje na úspěšného podnikatele.

V nejnovějším dějství budeme sledovat, zda se našemu hrdinovi podaří vzestup až na tu nejvyšší příčku společenského žebříčku.

„Jsem jediný šikmooký Moravák na světě,“ říká o sobě Tomio Okamura v show Jana Krause. Kromě svých nepřeberných podnikatelských a veřejných aktivit také dováží do Česka asijské potraviny a sám v kurzech učí, jak s nimi naložit. Protože našinec by se bez návodu mohl někdy ztratit. Tak schválně, už jste někdy jedli soba? A ještě ke všemu v úpravě nastudeno? A přitom jde o nejlehčí večeři do horkých letních večerů, jakou si umíte představit.

Japonské pohankové nudle Soba lze připravit na tisíc způsobů, ale v dráždivém vedru, které nás teď nejspíš čeká, doporučuji vyzkoušet nudle soba na studeno se zálivkou ze sójové omáčky a jarní cibulkou. Přípravu máte raz dva zvládnutou a ještě po ní máte sílu zvednout zadek a jít udělat něco se svým životem. Jako Tomio.

Celý článek a recept si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!