Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Afrodiziaka aneb Projezte se k touze

Afrodiziaka jsou prý mýtus, ale co kdybyste jim zkusili dát šanci? Čas společně strávený v kuchyni ve vás možná probudí nečekanou touhu.

Muži milují vůni pečiva a koblih

Co povzbuzuje chuť na sex? Touto otázkou se zabývali již staří řečtí učenci Plinius a Dioscorides, kteří zaznamenali mocné účinky některých rostlin a nazvali je podle Afrodíté, bohyně lásky. Toto téma podněcuje i dnes lidskou fantazii a přináší více či méně inspirativní výsledky. Ústřice, víno, čokoláda, kaviár, chřest... A co na to říkají vědci? Vcelku nic. Výzkumy, které by ověřily lidové pověry, jako by neexistovaly.


Říká se, že nejdůležitějším pohlavním orgánem je mozek. Právě na něj působí sklenice vína nebo romantická hudba, sexy prádlo nebo pečlivě vybrané prostředí. Jeden z nemnoha vědeckých výzkumů na toto téma to potvrzuje. V chicagském Lékařském centru pro výzkum chutí a vůní zjistili, že libido neroste jen díky složkám určitého pokrmu, ale také vlivem jeho vůně.

Celý článek si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!