Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sladký život bez cukru

Málokdo si dokáže představit život bez sladké chuti. Bílý rafinovaný cukr, který naše tělo zatěžuje, můžeme nahradit zdravějšími variantami.

HNĚDÝ CUKR

Mnozí lidé si myslí, že hnědý cukr je ideální a zdravou náhražkou bílého. Ale i hnědý cukr je monosacharid, který se rychle vstřebává a narušuje hladinu glukózy v krvi – na rozdíl od složitých cukrů získaných z obilnin. Pokud na hnědém cukru trváte, dejte přednost rapaduře. Získává se odpařováním šťávy z cukrové třtiny. Tímto procesem je zachována většina minerálů, vitaminů a stopových prvků.

Další možnosti, jak můžete sladit o něco zdravěji, najdete ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!