Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Intuice k vašim službám

Moderní doba spoléhající na rozum odsunula intuici mimo naše zorné pole. Zvykli jsme si soustředit se jen na to, co můžeme spočítat, něčím doložit a co vidíme zcela ostře. Mlhavým tušením a pocitům většinou nevěnujeme pozornost.

Probudíte se s divným pocitem, že se stane něco hrozného, a vida, v Indii řádí zemětřesení! A co to zvláštní tušení, že řidič v pravém pruhu na dálnici do vás brzy odbočí, a on to za chvíli opravdu udělá? Vy s tím však počítáte a zabráníte havárii. Byla to intuice? Nebo se skrývá za prvním dojmem, že nový zaměstnanec bude namyšlený blb?

„Já jsem to říkal,“ bývá časté tvrzení pesimistů žijících v očekávání katastrof, a ty se někde dějí skoro pořád. Není tedy divu, že se občas s jejich divným pocitem potkají. Zkušení a pozorní řidiči mívají zpravidla dobrý odhad situace. Neznámého člověka zas podvědomě „přečtete“ z řeči těla. Ale někdy může být váš pocit chybný, protože používáte předsudky. Třeba nesnášíte nápadné brýle a každého jejich nositele hned hodíte do pytle arogantních nafoukanců. Takže jak to vlastně je?

Celý článek si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!