Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Bydlete ekologicky: Zajímavý nábytek může být i z papíru

Konečně lidstvo pochopilo, že se donekonečna nelze chovat vůči přírodě nepřátelsky, a tak se začalo starat o způsoby, jakými by ji mohlo šetřit.

Vynalezlo značku ekologický, pod kterou spadá vše, co je šetrné vůči přírodě - materiály jsou recyklovatelné nebo obnovitelné a řadí se sem i ty, při jejichž výrobě bylo použito minimálně energie a nebylo přitom vypuštěno do ovzduší příliš mnoho skleníkových plynů.

Ekologické ale mohou být také nejrůznější technologie, s jejichž použitím šetříme elektrickou energii, vodu… Je to celá řada velkých a malých prvků, s jejichž použitím můžeme docílit takové domácnosti, která bude přátelská vůči naší planetě a nemusí být ani nijak esteticky pozadu. Ekologicky totiž lze i smýšlet, o to se totiž starají designéři i architekti.

Fotogalerii netradičního nábytku si prohlédněte ZDE. Najdete ZDE i video, jak z obyčejného kusu kartonu může vzniknout zajímavý kus nábytku.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!