Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Je teplo a vlhko. Houbařská sezona začíná!

Je to tady! Ta pravá houbařská sezona začala. Teď už nemusíte být odborníci na rozpoznávání hub. Teď už najdete i hřiby.

Je červenec, který nám přinesl pekelné vedro i spousty vody. Jenže kombinace tepla a vody znamená, že v lesích a na loukách vykukují hlavičky hub a my můžeme vyrazit s košíky a nožíky. Jestli bude úlovek dobrý, to vám nezaručíme. Zato vám řekneme základní desatero, kterého byste se měli držet:

Co s sebou:

Košík. Do igelitky houby nepatří, protože zapařené plodnice jsou nebezpečné. Pak s sebou vezměte nožík, abyste mohli houbu očistit a zjistit na místě, zda není prožraná, nebo jedovatá.

Ty nejlepší houbařské tipy najdete ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!