Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Krok za krokem: jak funguje vosk na protivné chloupky

Přiložit a škubnout, je to celkem snadné, dost rychlé a lýtka vám vydrží hladká pár týdnů. To jsou důvody, proč to zkusit.

Pásky se studeným voskem používají především ženy s jemnějšími a řídce rostoucími chloupky. Před voskováním by měly být dlouhé alespoň 3 mm. Nezapomeňte pokožku umýt, aby nebyla mastná, a dobře osušit. Když po prvním trhání nějaké chloupky zůstanou, nechte pokožku vydechnout 72 hodin. Zbytky vosku opláchnete vodou, nebo odstraníte tělovým olejem.

Pozor! Když na kůži zůstanou červené tečky déle než dva dny, vyplatí se zvážit jiný způsob odstraňování chloupků. Stejně jako v případě, že máte sklony k tvorbě křečových žil, nebo nějaké kožní choroby. Dermatologové nedoporučují voskovat, když máte hodně pih a znamének. Také se nehodí kombinovat trhání s opalováním, mohly by se vám udělat pigmentové skvrny. Chce to aspoň týden odstup.

Celý článek najdete ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!