Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Chcete zhubnout? Krmte se barvičkami!

Barevná terapie může při hubnutí dobře fungovat. Nejde přitom pouze o působení na psychiku, ale i o to, jaké barvy má konzumované jídlo.

Nečekejte, prosím, žádné rady tipu: když si knedlo-vepřo-zelo obarvíte potravinářskou barvou na fialovo, bude mít rázem o polovinu nižší kalorickou hodnotu. Takto barvy opravdu nefungují. Realitu totiž není třeba nijak měnit! Od přírody nejbarevnější jídlo - ovoce a zelenina – vám pomůže zhubnout samo o sobě.

PALETA ZDRAVÍ

Zdravá redukční dieta je spojena s každodenní konzumací 300 až 450 gramů zeleniny a s příjmem ovoce v množství asi 150 až 200 gramů. „Mnoho našich klientů však mívá v počátcích redukčního programu s dostatečným příjmem zeleniny problém – protože jim nechutná nebo ji nejsou zvyklí jíst. Pro povzbuzení chuti je možné doporučit různé úpravy zeleniny, většinou však stačí na jednom talíři zkombinovat různě barevné druhy,“ říká Gabriela Knosová, odbornice z brněnského Institutu redukce a prevence nadváhy Kompliment.

Celý článek si přečtěte ZDE.
 

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!