Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Místo čtyř stěn „létající“ plošiny

Další extrémní unikát japonské architektury představuje skleněný dům House NA, jehož prostorové řešení je inspirované stromem.

O tom, jak rozdílné mohou být názory na způsob bydlení, svědčí dům z dílny Sou Fujimoto, který navrhl pro mladý pár v tiché čtvrti Tokia. Přestože jsme na netradiční řešení bydlení u tohoto mladého japonského architekta zvyklí, řešení domu, který nese název House NA, je skutečně radikální. Dům, jenž zabírá plochu 82 metrů čtverečních, se skládá převážně z lehké kovové konstrukce a skla, a je tak prakticky transparentní.

V jeho interiéru nenajdeme jednoznačně definované místnosti, přestože se skládá z 21 ploch v rozmezí od 2 do 7,5 metrů čtverečních, z nichž se každá nachází v jiné výškové úrovni. Jednotlivé úrovně jsou pospojované schody, žebříky nebo odskoky ve výšce stoličky, postele nebo pracovní plochy, které majitelům domu umožňují každou z ploch využívat takovým způsobem, jaký uznají za vhodný.

Celý článek a fotogalerii najdete ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!