Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zvířecí hybridi jsou většinou dílem člověka. Umí je ale i příroda

Řada mezidruhových hybridů existuje jen v naší fantazii. Hybridů je však na světě mnohem více, než byste čekali. Za většinou z nich však stojí člověk a vidina nějakého výdělku. Za některými však stojí i příroda.

Hybridní zvířata jsou potomky odlišných druhů zvířat. Většinou mají tito jedinci problém přežít, ale některé druhy zvířat vznikly hybridizací přirozeně. Není to častý jev, ale pár příkladů v přírodě najdeme. Například vlk rudohnědý (Canis lupus rufus) vznikl křížením vlka obecného a kojota. Nejčastěji však tito jedinci pocházejí ze soukromých chovů a slouží jako zdroj peněz a zábavy. V přírodě k tomu přirozeně nedochází.

Šuplíky v přírodě neexistují

Diktát vědy nám vštěpuje, že zvířata můžeme roztřídit pěkně do „šuplíků“, ale skutečnost je o něco složitější. Jasně definované hranice jsou spíš v našich představách než v realitě. Živočichové jednoho druhu vyskytující se na velikých územích s odlišnými podmínkami se od sebe začínají odlišovat. Někdy se zase jeden druh ukáže být směsí vícero druhů.

Celý článek si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!