Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Osvěžte se domácím ledovým čajem

Ledový čaj je lahodný, osvěžující a obsahuje velmi málo kalorií. V parném počasí, kdy je potřeba pít větší množství tekutin, je skvělou alternativou k dalším nápojům. Připravte si ten pravý domácí podle vlastní chuti.

„V létě se zvyšuje zájem o ovocné čaje. Právě ty jsou pro přípravu ledových čajů ideální, neobsahují kofein, a jsou proto vhodné pro všechny věkové skupiny. Kupované ledové čaje jsou obvykle doslazovány spoustou cukru, což není moc zdravé. Naproti tomu domácí ovocné čaje obsahují velké množství vitaminů a řada z nich se nemusí doslazovat vůbec. Výtečně chutnají studené, ale během chladnějších večerů jsou skvělé i horké,“ vysvětlil Petr Zelík, zakladatel a vlastník společnosti Oxalis, která se specializuje na čaj a kávu.

Ledové čaje připravené z kvalitních sypaných čajů dodají organismu potřebné vitaminy a během letních měsíců příjemně osvěží. Jejich příprava přitom není nijak složitá. Základem je kvalitní chuťově výrazný čaj. Vhodné jsou cejlonské sorty, Assam, Sencha, japonské Gyokuro nebo různé aromatizované směsi. Ledový čaj je možné připravit z jakéhokoli druhu čaje, záleží jen na chuti toho, kdo ho bude pít.
 

Celý článek si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!