Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejžhavější déšť v dějinách: když prší horká voda

Před týdnem napršel nejžhavější déšť za dobu, co se tento jev měří. Stalo se to při izolované bouřce v srdci Mohavské pouště.

„Teplý letní deštík“ může být velice příjemný. Ale jak teplá vlastně dešťová voda může být? Na tuto otázku přinesl odpověď minulý týden, kdy v Mohavské poušti pršel déšť o teplotě 46,111 stupňů Celsia. To je přibližně stejná teplota, jakou má nejvřelejší voda, která teče z vodovodního kohoutku.

Stalo se to 13. srpna v městečku Needles v Mohavské poušti. Poté, co zde přes den vládlo rekordní vedro, přišla malá ale silná bouře. Teplota deště, který z ní napršel, přesáhla vše, co kdy meteorologové naměřili. Polde Dr. Jeffa Mastere z webu Weather Underground to překonalo i dosavadní nejteplejší déšť. Zatím nejvyšší naměřená teplota deště byla zaznamenána 5. června letošního roku v Mecce (42 stupňů Celsia) a 10. června roku v Maroku.

Celý článek si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1