Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejbezpečnější PIN na světě už není 8068. Protože to vědci prozradili

Až do minulého týdne bylo nejbezpečnější čtyřmístné číslo (PIN) 8068. Pak ovšem vědci ze společnosti Data Genetics tuto informaci zveřejnili – je tedy velmi pravděpodobné, že ho najednou začne používat mnohem více lidí.

Experti z Data Genetics prozkoumali 3,4 miliony PINů, které lidé normálně používali. Zjistili přitom, že kombinace 8068 se objevila jednoznačně nejméně – pouze pětadvacetkrát. Podle serveru Softopedia je však lepší se nyní tomuto heslu vyhnout; zloději PINů ho už znají a je velká šance, že ho začnou zadávat hned po nejčastější kombinaci 1234. Tento PIN totiž použilo celých 11 procent majitelů PINů.

Proč ta čísla na 19?

Podle stejného výzkumu, zatím nejpodrobnějšího v dějinách, je dobré vyhnout se kromě obligátní 1234 také PINům začínajícím na 19. Ty jsou také velmi rozšířené – zejména proto, že si je lidé volí podle data svého narození. Všechny PINy začínající číslicí 19 spadají do pětiny nejpoužívanějších číselných kombinací.

Celý článek si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!