Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nový stavební materiál - HOUBY!

Houby jsou fascinující organismy – dají se jíst, rostou téměř všude a mají obrovskou odolnost vůči nepříznivým vlivům. Ale věděli jste, že se z nich také dá stavět?

Zatímco v České republice většina národa houby zbožňuje, anglosaský svět jim moc nerozumí – typické víkendové chození na hříbky zde prakticky neznají a mnoho lidí se houbám vysloveně vyhýbá. Zato tam ale existují vědci, kteří houby chápou nejen jako chutnou stravu, ale i jako geniální výtvor evoluce, který by lidstvu mohl pomoci.

Jedním z vědců-umělců, kteří houbám zasvětili svůj život, je Philips Ross. Tento vizionář věří, že houby mají potenciál, který by mohl vést k lepšímu životu pro všechny. Odpověď našel v podhoubí. Speciálně vyšlechtěné a zvláštním způsobem vysušené podhoubí má totiž ideální vlastnosti na to, aby se z něj dalo stavět. Podle Rosse je podhoubí jako stavební materiál pevnější než beton.

Celý článek si přečtěte ZDE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!