„Důvodem je především chuť, která je mnohem pestřejší a výraznější než u těch standardizovaných, průmyslově vyráběných jogurtů nebo sýrů,“ říká David Kukla, zakladatel sítě prodejen lokálních potravin Sklizeno.
Kdo jednou okusil, vždycky se vrací, i když ho možná intenzivní, silná, výrazná chuť napoprvé překvapí.
„V chuti mléka se totiž vždycky odráží roční období, kvalita stáda a to, co stádo spásalo. Chuť mléčných výrobků je tak mnohem pestřejší, a ne pokaždé stejná jako od velkých výrobců," potvrzuje Miloš Kvasnička, autor mnoha mléčných výrobků z Ježkova statku.
Celý článek si přečtěte ZDE.
Diskuze k článku:
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!