Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jednodenní výlet nejen do Chorvatska

Prozkoumejte historické hlavní město Chorvatska.

Zhruba miliónové hlavní město Záhřeb na první pohled příšliš nenadchne, ale ve svém centru ukrývá turisticky zajímavá místa. Ideální poznávací výlet na víkend.

magazin.cz


Historické jádro města je rozděleno na dvě části: Horní, historicky významnější, které má hezky opravené památky i zajímavé galerie, restaurace, cukrárny a vinárny. Sídlí zde prezident, stojí zde jeden z nejznámějších chrámů, gotický kostel Sv. Marka. Dolní Město, které bylo postaveno za dob uherské vlády, je spíše centrem obchodním, kulturním a společenským.


Obě tak různorodé části spojuje nejen Kamenná brána ze 13. století, ale i více než sto let stará lanová dráha, která je dlouhá jen 60 metrů a doveze Vás ke Kostelu na Kaptolu, který leží nedaleko chorvatského parlamentu.

magazin.cz

Na každém kroku narazíta na výbornou chorvatskou zmrzlinu nebo na místní trhy květin, ovoce a zeleniny nebo vetešnictví. Zajímavý pohled na Vás čeká při návštěvě největší kamenné tržnice v centru města, budete mít pocit, jako byste se vrátili o 40 let zpět v čase.



Pro jednodenní výlet do Záhřebu můžete využít služeb Eurolines. V pátek večer vyjedete, celý sobotní den máte na prozkoumání města a ten den opět na noc jedete zpět do ČR.


Soutěž o obousměrnou jízdenku pro 2 osoby například do chorvatského města Záhřeb (Zagreb) od EUROLINES
(Lze vybrat i jiné evropské město z nabídky EUROLINES)
slosování 28. 4. 2011
SOUTĚŽNÍ OTÁZKU NAJDETE ZDE
správnou odpověď hledejte na www.elines.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!