Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Opera Madam Butterfly na filmovém plátně kinosálu Paláce Lucerna

1. dubna 2012 od 18:30 si diváci kinosálu Paláce Lucerna budou moci vychutnat špičkové operní umění v HD kvalitě a prostorovém zvuku v záznamu opery Madam Butterfly Metropolitní opery New York.

1. dubna 2012 od 18:30hod.si diváci kinosálu Paláce Lucerna budou moci vychutnat špičkové operní umění v HD kvalitě a prostorovém zvuku v záznamu opery Madam Butterfly Metropolitní opery New York.

 

Kino Lucerna bylo postavené v roce 1909 původně jako divadelní sál, který se však vzápětí stal jedním z nejvýznamnějších kinosálů v celém tehdejším Rakousko-Uhersku a posléze i v samostatném Československu. Po více než 100 letech provozu si kino zachovalo svojí unikátní atmosféru, dotvořenou působivým původním interiérem a právě v tomto tematicky vhodném a krásném prostředí nyní návštěvníci kina budou moct sledovat jeden z klasických operních příběhů –Madam Butterfly.

 

Madam Butterfly Giacoma Puccinihopřináší příběh z exotického prostředí, soustředěný na dramatický osud přitažlivé hrdinky, obestřené pikantním kouzlem nepoznaného. Inscenace nedávno zesnulého filmového a divadelního režiséra Anthonyho Minghelly otevírala v Metropolitní opeře sezónu 2006/2007. Téma „svedená a opuštěná“ je staré jako opera sama a v různých modifikacích se objevuje ve všech slohových obdobích, z nichž právě romantismus z něj vytvořil fenomén.

 

Přenosy Metropolitan Opera: Live in HD kombinují špičkové operní umění s nejmodernějšími technologiemi. HD (HighDefinition) je akronym pro vysoké obrazové rozlišení, které svou kvalitou daleko převyšuje kvalitu formátu DVD. Zvuk je přenášen v prostorovém šestikanále 5.1. Oko kamery se během přenosu dostane podstatně blíže k dění na jevišti než oko diváka, byť sedícího na těch nejlepších místech přímo v Metropolitní opeře. Diváci přenosů si tak v kinech mohou vychutnávat úžasné detailní záběry, které by v samotné Met nikdy neviděl, a které jim zajištuje více než deset kamer zaznamenávajících představení. Výsledkem kombinace bezchybně zvládnutého filmového řemesla a výsostného interpretačního umění zpěváků, režisérů, dirigentů, hudebníků a dalších umělců Metropolitní opery pak je, jak napsala MF Dnes: „magické a vášnivé drama“.

 

Kinosál Paláce Lucerna, 1.4.2012, 18:30 hod.
Vstupné 299 Kč, snížené vstupné pro seniory a studenty 249 Kč.
Vstupenky v prodeji na pokladně kina a online zde.
www.lucerna.cz



SOUTĚŽ o 1x2 vstupenky na OPERA MADAM BUTTERFLY V KINĚ LUCERNA
losování 29.3.2012 SOUTĚŽÍ SE ZDE

Odpověď hledejte na www.lucerna.cz


magazin.cz

 

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!