Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Team Building / foto: Shutterstock

Zlepšit teambuilding? Rozhodně escape room!

Escape room, neboli úniková hra, představuje jeden z nejlepších způsobů zhodnocení aktuálního stavu funkčnosti týmu a jeho zlepšení.

Úniková hra zlepšuje komunikaci, tvořivost, oživuje vztahy v týmu, rozvíjí dovednosti řešení problémů a zaměstnance motivuje.

Správně fungující tým je základem pro úspěšné plnění cílů společnosti. Opravdu fungující týmy zahrnují několik základních principů, kterými jsou výborná komunikace, sledování stejného cíle, úspěšné řešení konfliktů, důvěra v tým, dodržování svých závazků a odpovědnost. Pokud některý z těchto principů není naplněn, tým nemůže spolehlivě fungovat.

V escape roomu můžete pozorovat skutečné vztahy mezi členy týmu a můžete definovat případné vady ve vztazích mezi jednotlivými členy a následně s nimi pracovat. Takové vady, které byste na pracovišti nejspíše nepostřehli, ale které ovlivňují výsledky celého týmu.

Díky možnosti komunikovat v rámci teambuildingové akce v escape roomu o jiných věcech než pracovních, jsou členové týmu uvolněnější, posilují komunikaci na bazální úrovni, posilují mezilidské vztahy a prohlubuje se důvěra uvnitř týmu.

V práci se často řeší ty samé problémy a otázky, případně s nějakou menší obměnou. Únikové hry dávají možnost řešit nové výzvy ve zcela jiném prostředí, což má za následek zvýšenou míru tvořivosti členů týmu a jejich nahlížení na pracovní otázky z nových úhlů pohledu.

Členové týmu se najednou vidí v úplně jiných pozicích než v pracovním prostředí. Mohou k sobě získat více důvěry, zároveň se kolegům více otevřít a navázat hlubší pracovní vztah, založený na tomto bližším poznání.

Zaměstnanci se cítí dobře, pokud zaměstnavatel pracuje na zlepšení jejich schopností a do práce přináší i zábavu. Díky tomu se utužuje vztah mezi zaměstnanci a zaměstnavatelem, který se opět následně odráží ve výsledcích práce.

Únikové hry jsou výborným prostředkem ke zmapování aktuálního stavu vašeho týmu a prohloubení vztahů uvnitř týmu a dávají vám možnosti k detailnější práci s týmem a jeho dlouhodobé efektivitě.

K tomuto článku není otevřena diskuze