Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Děti a mobil / foto: shutterstock

Závislost dětí na internetu vyřešili rodiče překvapivým způsobem

Pokud nemůžete odehnat své děti od tabletů, chytrých telefonů nebo počítačů, inspirujte se u rodičů, kteří velice vtipným a originálním způsobem zareagovali na chování svých dětí.

Že s dětmi někdy nebývá lehké pořízení, to jistě ví každý zkušený rodič. Jak však přelstít jejich odmlouvání a prosazování vlastních požadavků? Jak zařídit, aby nastavená pravidla fungovala a aby je děti bez reptání dodržovaly? Občas se vyplatí, když se rodiče zachovají tak, jak by od nich nikdo nečekal. Přesně jako australský pár Cassie Langan a její manžel Chris, kterému pořádná dávka humoru opravdu nechybí.

 

Závislost dětí na internetu už překročila všechny meze

Do jaké míry ovlivňují moderní technologie volný čas našich dětí závisí především na rodičích, kteří by měli určitým počtem regulovat jejich čas před monitory a displeji. Pro většinu dětí bývají stále ještě silnou motivací různé výlety do přírody, sportovní aktivity nebo společná dovolená. Když se však ani nabídka rodinného výletu do Warrnamboolu na jihozápadním pobřeží Austrálie nesetkala u Langanů s nadšením, ale naopak jejich tři děti přišly s odmítnutím a vyjádřením, že: „Je to příliš nudné, nepojedeme, raději budeme doma u počítače“, rozhodli se rodiče k radikálnímu kroku.

 

Dětem vzali věc nejcennější

Cassie a Chris se nehodlali vzdát svého vysněného výletu, a tak se rozhodli, že nechají děti doma. Aby je však vytrestali za jejich lenost a neochotu trávit společný čas s rodinou, sebrali jim modem, který jim zajišťoval internetové připojení. Děti tak zůstaly doma odříznuty od světa internetu a měly dostatek času zpytovat své svědomí i hledat jiné volnočasové aktivity, než jsou počítačové hry nebo sociální sítě.

 

Překvapení na konec

Kdo si myslí, že Cassie a Chris jen tak sbalili modem do cestovního zavazadla a uložilo ho do kufru, toho vyvedeme z omylu. Rozhodli se, že se modem stane jejich plnohodnotným spolucestujícím a že jim zkrátka nahradí jejich tři děti. Celý víkendový pobyt s modemem řádně zdokumentovali, a tak po návratu mohly jejich děti spatřit modem na přední sedačce auta, na opalovacím lehátku na pláži, na procházce podél pobřeží, a dokonce měl i své čestné místo ve vyhlášené restauraci. Celou situaci Cassie sdílela a komentovala na svém facebookovém účtu slovy: „Modem potřeboval zasloužený den volna a měl se fantasticky!“ Zda se měly fantasticky také děti, o tom se Cassie již nezmiňuje. Jisté však je, že příště si už dobře rozmyslí, zda odmítnou návrh svých rodičů na společný rodinný výlet.

Rozmary dětí závislých na internetu vyřešili rodiče překvapivým způsobem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!