Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kanadský třináctiletý chlapec v boji s korona / foto: Heather Roney/Facebook

Teprve třináctiletý chlapec podpořil svým vynálezem sestry a lékaře pečující o pacienty s koronavirem

Ne všichni školou povinní žáci sedí celý den jen u počítačů či před televizní obrazovkou. Jsou i tací, kteří svými činy a touhou pomoci předčí nejednoho dospělého.

Pandemie koronaviru nám neustále přináší fotografie, které symbolizují současnou krizovou situaci. Mezi těmi nejvíce působivými bývají fotografie lékařů a zdravotních sester, v jejichž tvářích lze vyčíst únava, vyčerpanost a také nepříjemné otlaky od ochranných masek, které je zdravotnický personál nucen nosit několik hodin v kuse. Tyto obrázky přivedly na skvělou myšlenku teprve třináctiletého kanadského chlapce, který vymyslel způsob, jak jednoduše ulevit zdravotníkům od podráždění a otlaků.

I malý chlapec dokáže velké činy

Ochranná pomůcka

Chlapec Quinn Callander, který je momentálně facebookovou hvězdou, začal přemýšlet nad konkrétní pomocí pro lékaře a sestry v momentě, kdy nemocnice v blízkosti jeho bydliště požádala občany o pomoc lékařům a sestrám, kteří se každý den musí vypořádávat s problémy v důsledku používání masek. Quinn se rozhodl, že by rád přispěl nějakou konkrétní pomocí, a protože je schopný používat 3D tiskárnu, vytvořil speciální chrániče pro zdravotnické pracovníky. Jde o plastové výlisky, na které se upevňují elastické konce obličejových ochranných masek, díky kterým nedochází ke tření popruhů na zadní straně uší a k následným otlakům a podráždění.

Možnost celosvětové produkce

3D tiskárna

Jakmile Quinn speciální chrániče vytvořil, nejen že jich desítky daroval místním nemocnicím, ale také sestavil projekt popisující celkový výrobní proces na 3D tiskárně, který zdarma zveřejnil. Díky tomu může kdokoliv osobně vyrobit tyto chrániče a pomoci tak zdravotníkům, kteří jsou denně v první linii vystavováni stresu a nepohodlí. Je milé zjištění, že se mezi mladou generací najdou tací, kteří svojí inteligencí, podnikavostí i velkorysým chováním schopně a ochotně pomáhají tam, kde je to nejvíce potřeba.

 

Teprve třináctiletý chlapec podpořil svým vynálezem sestry a lékaře pečující o pacienty s koronavirem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!